Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας  κατά του ΧΥΤΑ στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ

websupport Δελτία τύπου

Σε κλίμα ενότητας και πέρα από κομματικές ή πολιτικές αποχρώσεις πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Νοεμβρίου η προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του ΧΥΤΑ/Υ όπου με επικεφαλής τον Δήμο Μαραθώνος, εκπρόσωποι από το Δημοτικό Συμβούλιο, από όλες τις Δημοτικές παρατάξεις και  από το «Δίκτυο Πολιτών και Φορέων από τον Βαρνάβα ως τον Βουτζά» έδωσαν το παρόν έξω από τα γραφεία του ΕΔΣΝΑ.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας μαζί με εκπροσώπους του ΔΣ  όλων των δημοτικών παρατάξεων, παρέδωσε στον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος Βασίλη Κόκκαλη ψήφισμα διαμαρτυρίας, με το οποίο ζήτησε να ακυρωθεί ο διαγωνισμός για την κατασκευή ΜΕΑ-ΜΕΒΑ στο Γραμματικό καθώς και η λειτουργία του παράνομα χωροθετηθέντα ΧΥΤΑ/Υ. 

Με το παρόν ψήφισμα ζήτησε επίσης να μην επαναληφθεί καμία παράνομη ρίψη απορριμμάτων ή δοκιμαστική λειτουργία μέχρι τις οριστικές αποφάσεις του ΣτΕ για τις προσφυγές ακύρωσης και αναστολής του διαγωνισμού.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Δημοτικών Παρατάξεων, των φορέων και των Συλλόγων αλλά και τους απλούς πολίτες που παρευρέθηκαν ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Δεν θα επιτρέψουμε σε αυτό το τερατούργημα που συμβαίνει στο Γραμματικό να συνεχιστεί. Γίνεται προσπάθεια να το παρουσιάσουνε ωραία και να το εξευγενίσουν με την κατασκευή εργοστασίων ανακύκλωσης που όμως έχουν υπόλειμμα το οποίο είναι σκουπίδια. Αυτό δεν θα το δεχθούμε. Έχουμε ξεκινήσει έναν αγώνα εδώ και 2 χρόνια δικαστικό, με προσφυγές στο ΣτΕ για δυο διαφορετικές περιπτώσεις, έχουμε κάνει μηνύσεις στον εισαγγελέα περιβάλλοντος και έρχονται με την πρόσφατη ρίψη σαν κλέφτες στις 4.00 τα ξημερώματα για να κάνουν δοκιμαστική λειτουργία και χωρίς άδεια. Δεν θα το επιτρέψουμε.

Είμαστε λοιπόν σήμερα εδώ να δώσουμε ένα μήνυμα, μια αντιπροσωπεία συλλόγων, φορέων και του Δημοτικού Συμβουλίου για να παραδώσουμε και ψήφισμα αλλά και την απόφαση του πρόσφατου Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία ζητάμε την άμεση απομάκρυνση των απορριμμάτων.

Δεν θα συναινέσουμε στο καταστροφικό αυτό έργο που σκοπό έχει να χαϊδέψει τα αυτιά μερικών. Δεν θα δώσει λύσεις αλλά θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα κάποιων και δεν δεχόμαστε να παίξουμε το παιχνίδι τους. Ενωμένοι θα συνεχίσουμε τους αγώνες.»

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •