Κοινωνική Σύμπραξη Ανατολικής Αττικής - ΤΕΒΑ

Πρώτη διανομή του προγράμματος για την καταπολέμηση της φτώχειας

administrator Δελτία τύπου

Με επιτυχία υλοποιήθηκε η πρώτη διανομή του προγράμματος για την καταπολέμηση της φτώχειας στην Ανατολική Αττική.

Η «Κοινωνική Σύμπραξη Ανατολικής Αττικής» στην πρώτη γραμμή για τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών της περιοχής.       

Με επιτυχία υλοποιήθηκε από την «Κοινωνική Σύμπραξη Ανατολικής Αττικής» η πρώτη διανομή του Προγράμματος, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ) και υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας. Στην Κοινωνική Σύμπραξη Ανατολικής Αττικής συμμετέχουν συνολικά 13 Δήμοι και συγκεκριμένα οι Δήμοι Σαρωνικού (επικεφαλής εταίρος), Αχαρνών, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Διονύσου, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνος, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Παινίας, Παλλήνης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σπάτων-Αρτέμιδος, Ωρωπού.

Περίπου 14.900 ωφελούμενοι από το πρόγραμμα

Η πρώτη διανομή ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 29 Ιουνίου. Ο αριθμός των ωφελούμενων ανήλθε στους 14.900 και τα είδη που διανεμήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος ήταν είδη παντοπωλείου, οπωρολαχανικά, βρεφικές τροφές, κοτόπουλο, κρέας είδη προσωπικής υγιεινής για ενήλικες και παιδιά, καθώς και είδη οικιακής καθαριότητας.

Η δεύτερη διανομή θα ξεκινήσει στις 11 Ιουλίου από τον Δήμο Σαρωνικού και στην συνέχεια οι διανομές θα συνεχιστούν έως τις 30 Ιουλίου στους Δήμους Λαυρεωτικής, Μαρκόπουλου, Διονύσου, Παλλήνης, Ραφήνας – Πικερμίου, Μαραθώνα, Σπάτων – Αρτέμιδος, Παιανίας, Κρωπίας, Αχαρνών, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Ωρωπού (βλ. συνημμένο πίνακα)

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, συντονιστής της Κοινωνικής Σύμπραξης Ανατολικής Αττικής, δήλωσε σχετικά: «Η βοήθεια μέσω του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής συνδρομής είναι το ελάχιστον που μπορούμε να κάνουμε, για να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση. Με τη μέχρι τώρα υλοποίηση και τα αποτελέσματα της Α’ διανομής επιβεβαιώνουμε ότι – παρά την οικονομική τους αποψίλωση – οι Δήμοι ήταν και θα είναι κοντά στον πολίτη και τις ανάγκες του.


 

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •