«Πόλη με ποδήλατα – Όμορφη πόλη» την Τετάρτη  21 Ιουλίου στην παραλία Νέας Μάκρης

websupport Αθλητισμός, Δελτία τύπου

Στο πλαίσιο της σειράς δράσεων «Πόλη με ποδήλατα – όμορφη πόλη» που πραγματοποιείται από τα My market και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε),  ο ΔήμοςΜαραθώνος  υλοποιεί μια δράση αφιερωμένη στο ποδήλατο την Τετάρτη 21 Ιουλίου από τις 11:00 το πρωί ως τις 21:00 το βράδυ, με ένα δίωρο μεσημεριανό διάλειμμα, στην παραλία της Νέας Μάκρης (στο σημείο που βρίσκεται η παιδική χαρά, πλησίον της έκθεσης βιβλίου)

Η δράση αποτελείται από τις εξής ενέργειες:

  1. Δωρεάν έλεγχος ποδηλάτου:Ένας τεχνικός ελέγχει το ποδήλατό σας και σας δίνει συμβουλές για πιθανές αναβαθμίσεις, μικρορυθμίσεις ή αλλαγές που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαδικασία της ποδηλασίας ακόμα πιο απολαυστική.

Διαδικασία: Μπορείτε να έρθετε με το ποδήλατό σας στην τέντα της δράσης όπου ένας ειδικευμένος τεχνικός το ελέγχει, φουσκώνει τα λάστιχα, συζητά μαζί σας για τις ανάγκες σας και σας συμβουλεύει για πιθανές αλλαγές, αναβαθμίσεις ή και την επόμενη αγορά.

  1. Μιλάμε για ποδήλατο: Tι σας αρέσει στο ποδήλατο; Τι σας δυσκολεύει; Τι θα θέλατε να μοιραστείτε με τον Δήμo σας;
  2. Δίπλωμα ποδηλάτου για παιδιά δημοτικού:Το «Δίπλωμα Ποδηλάτου» είναι μια συμβολική ενέργεια που έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά αλλά και τους γονείς σχετικά με τη σημασία του ποδηλάτου για τη ζωή μας, τους βασικούς κανόνες ασφαλείας αλλά και το γεγονός πως ο ΚΟΚ ισχύει για όλους μας – και για τα ποδήλατα, για να μοιραζόμαστε όλοι τους δρόμους με ασφάλεια. Η ενέργεια υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ελάτε να γνωριστούμε, να τσεκάρουμε το ποδήλατό σας και να μιλήσουμε για ποδήλατο.

Φέρτε τα παιδιά, με τα ποδήλατά τους, και δώστε τους τη χαρά να συμμετάσχουν στη δράση μας και να πάρουν μέρος στις απαραίτητες δοκιμασίες.

Παράλληλα μπορείτε να δείτε και να δοκιμάσετε τους εναλλακτικούς τύπους ποδηλάτων για αστική μετακίνηση: Ηλεκτρικό πόλης, ηλεκτρικό trekking, Διπλωτό αλλά και Gravel.

Την ενέργεια υλοποιούν συνεργάτες του οργανισμού «Πόλεις για Ποδήλατο», μέλους της European Cyclists Federation.

Σας περιμένουμε.

Γραφείο Αθλητισμού Δήμου Μαραθώνος

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •