Σε κλίμα συγκίνησης οι εκδηλώσεις μνήμης της 4ης επετείου από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι

websupport Δελτία τύπου

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής της 4ης επετείου από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου του 2018.

Λίγο μετά τις 18.30 ξεκίνησε η Επιμνημόσυνη Δέηση για τα 103 θύματα στο Μνημείο των Θυμάτων στον Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη στο Νέο Βουτζά που τελέστηκε από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Πατέρα Αθανάσιο στην θέση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη  Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κκ Κύριλλου. Ακολούθησε  προσκλητήριο νεκρών, ενός λεπτού σιγή και ο καλλιτέχνης Γιάννης Στρατάκης αφιέρωσε ένα μουσικό κομμάτι με το βιολί του στη μνήμη των θυμάτων ενώ η επιμνημόσυνη δέηση ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνων.

 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση στο Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο (Ν.Α.Ο.Μ.Α.) στο Μάτι, με μια στάση στα 17 κυπαρισσάκια, όπου τελέστηκε τρισάγιο από τον Πατέρα Δωρόθεο. Ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών, ενός λεπτού σιγή και εκφωνήθηκαν ομιλίες από τους εκπροσώπους συγγενών θυμάτων, εγκαυματιών και φορέων από τις περιοχές Νέος Βουτζάς, Προβάλινθος, Μάτι, Αμπελούπολη και Κόκκινο Λιμανάκι. Στο τέλος οι παρευρισκόμενοι συγκεντρώθηκαν στην Αργυρά Ακτή όπου άφησαν φαναράκια  μέσα στη θάλασσα.

Επιμνημόσυνες δεήσεις πραγματοποιήθηκαν και το πρωί του Σαββάτου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μάτι, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη στο Νέο Βουτζά, και στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου- Αγίου Θωμά και Αγίου Πορφυρίου, στο Κόκκινο Λιμανάκι.

Στις επιμνημόσυνες δεήσεις και στην κεντρική εκδήλωση εκτός από τους συγγενείς των θυμάτων και πλήθος κόσμου, παρευρέθηκαν ο Αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, οι βουλευτές Αν. Αττικής  Βασίλης Οικονόμου, Γιώργος Βλάχος και Αντώνης Μυλωνάκης,  ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Νίκος Πέππας,  ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας,  ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς, ο σύμβουλος Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ για θέματα Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Χάλαρης, η Α’ επιλαχούσα βουλευτής  Αν. Αττικής Βάσω Κόλλια, η επικεφαλής του κόμματος «Πλεύση Eλευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο πρώην βουλευτής Νίκος Καντερές.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  Κώστας Τσίρκας, ο Πρόεδρος Κοινότητας Νέας Μάκρης Κώστας Κουλούκουσας, οι Αντιδήμαρχοι Ευάγγελος Κυπαρίσσης, Νικηφόρος Μπατζές, Κώστας Μπούφης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Μακρής, ο Τοπικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Μαραθώνος Γιάννης Σωτηρίου.

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Λάζαρος Καραούλης, ο Αναπλ. Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Δήμου Μαραθώνος Νίκος Κανελλόπουλος, ο Υπεύθυνος Οργανωτικού Κωνσταντίνος Βαφειάδης, ο Αντιπρόεδρος του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης και μέλος της ΚΕΔΜΑ Αργύρης Αλεξανδρής κ.α.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •