Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Μαραθώνος για την επαναλειτουργία των Σχολείων

websupport Δελτία τύπου

Ο Δήμος Μαραθώνος ετοιμάζεται πυρετωδώς για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020.

Στη σημερινή, Δευτέρα 4 Μαΐου, συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων, όπου μετείχαν μεταξύ άλλων, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Υγείας, Παιδείας και Πολιτικής Προστασίας κ.κ. Γιώργος Ζορμπάς, Αργύρης Λάσκος και Ευάγγελος Κυπαρίσσης αντίστοιχα, ο προεδρεύων Δήμαρχος κ. Στέργιος Τσίρκας συντόνισε τις απαιτούμενες ενέργειες, έτσι ώστε όπως τόνισε: «Τα Σχολεία του Δήμου μας να λειτουργήσουν με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια. Να προστατέψουμε με κάθε τρόπο, τα παιδιά μας και το διδακτικό προσωπικό».

Συγκεκριμένα:

α) Μάσκες πολλαπλών χρήσεων, θα διατεθούν δωρεάν από τον Δήμο Μαραθώνος, σε όλους τους μαθητές και καθηγητές, καθώς και αντισηπτικά για την προληπτική προσωπική υγιεινή,

β) Υλικά απολύμανσης και καθαρισμού των σχολικών μονάδων,

γ) Σύγχρονα θερμόμετρα για μέτρηση της θερμοκρασίας εξ αποστάσεως,

δ) Την Πέμπτη (7/5) και την Παρασκευή (8/5) έχουν προγραμματιστεί νέες προληπτικές απολυμάνσεις στα σχολικά κτίρια, τα οποία θα λειτουργήσουν άμεσα.

ε) Τέλος, η Διοίκηση του Δήμου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων προβαίνουν σ’ ενημέρωση των μαθητών, αναφορικά με τις οδηγίες αυτοπροστασίας που θα πρέπει να τηρούνται (αποφυγή συνωστισμού, προσωπική υγιεινή και τακτικό πλύσιμο χεριών, συχνή χρήση αντισηπτικού κ.λπ.).

Ο Δήμος Μαραθώνος και προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Στέργιος Τσίρκας επισημαίνουν ότι «οφείλουμε να προσαρμοστούμε στους νέους κανόνες και να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοιό» διαβεβαιώνοντας την Εκπαιδευτική Κοινότητα ότι θα βρίσκονται δίπλα τους, επανεξετάζοντας σε τακτά διαστήματα, συνθήκες και ανάγκες που ενδεχομένως θα προκύπτουν.

#Μένουμε ασφαλείς!

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •