Σε πρώτο πλάνο η Παιδεία στον Δήμο Μαραθώνος

administrator Δελτία τύπου

Την εταιρεία Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (ΚτΥπ ΑΕ) επισκέφτηκε την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία του Δήμου Μαραθώνος, μ’ επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Στέργιο Τσίρκα, ο οποίος έχει δείξει από την πρώτη στιγμή, την ευαισθησία του στα θέματα που αφορούν τη μαθητική κοινότητα και τα οποία αντιμετωπίζει μ’ έμφαση και κατά προτεραιότητα.

Ο κ. Στέργιος Τσίρκας συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Αργύρη Λάσκο, το μέλος της Δ.Ε.Π. και της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας κα Ξένια Μπρισίμη και την μηχανικό του δήμου κα Φωτείνη Αφέντρα, είχαν συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Ιωάννη Χαρωνίτη, στην συνάντηση παραβρέθηκαν και υπηρεσιακοί παράγοντες της ΚτΥπ ΑΕ., ο οποίος άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που ετέθησαν, ανταποκρινόμενος με θετικότητα και δεσμευόμενος για άμεσες λύσεις.

Συγκεκριμένα:

α) Αναφορικά με το, υπό κατεδάφιση, 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης, ο κ. Χαρωνίτης υποσχέθηκε ότι θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες έτσι ώστε να συμπληρωθούν οι κτιριακές ανάγκες του σχολείου, με το πέρας της κατεδάφισης της υπάρχουσας κατασκευής.

Β) Εξασφαλίστηκε δέσμευση για εξοπλισμό, τόσο του 2ου Λυκείου Νέας Μάκρης όσο και του 4ου Νηπιαγωγείου Νέας Μάκρης στην Ε’ Κατασκήνωση του Αγίου Ανδρέα, που πρόκειται να παραδοθεί το επόμενο διάστημα.

Γ) Στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του Νηπιαγωγείου Ανατολής, στην περιοχή του Ερυθρού.

Δ) Δόθηκε η διαβεβαίωση ότι έχει τακτοποιηθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις τουαλέτες του 1ου Γυμνασίου Νέας Μάκρης.

H Δημοτική Αρχή του Δήμου Μαραθώνος έχει ήδη δρομολογήσει τις απαραίτητες ενέργειες: α) για μόνιμη λύση στο χρονίζων θέμα του Νηπιαγωγείου Γραμματικού, πολύ σύντομα θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις και β) για την ίδρυση δύο νέων Βρεφονηπιακών Σταθμών, σε Μαραθώνα και Νέα Μάκρη.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •