Στην εκπομπή «Χωρίς Χρώμα» ο Δήμαρχος Μαραθώνος

Τμήμα Πληροφορικής Δελτία τύπου

Συνέντευξη στην εκπομπή «Χωρίς Χρώμα» στο High TV και τον δημοσιογράφο κ. Γιώργο Βαθιώτη, παραχώρησε ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας το βράδυ της Πέμπτης 6 Φεβρουαρίου 2020.

Στο μισάωρο της συζήτησης επιχειρήθηκε μία γενικότερη κι επιγραμματική αναγκαστικά, αναφορά σε διάφορα ζητήματα, προεξαρχόντων των προβλημάτων του ΧΥΤΑ Γραμματικού και των πυρόπληκτων περιοχών από την φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος χαρακτήρισε για πολλοστή φορά «έγκλημα» τη χωματερή (σ.σ. εάν τελικά επιμείνουν στην κατασκευή ΧΥΤΑ) στον συγκεκριμένο χώρο του Γραμματικού, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι θα σταθεί δίπλα στους δημότες, ευχόμενος να μη χρειαστεί να προβεί σε ενέργειες που δεν τον εκφράζουν έτσι κι αλλιώς, έξω από τα πλαίσια του νόμου και του πολιτισμένου διαλόγου.

Αναφορικά με το Μάτι, τον Νέο Βουτζά και τις υπόλοιπες περιοχές, ο κ. Στέργιος Τσίρκας τόνισε ότι θα ικανοποιηθεί μόνο όταν οι άστεγοι πυρόπληκτοι ξεκινήσουν να χτίζουν από την αρχή τα σπίτια τους και φυσικά, πρασινίσει πάλι ο τόπος, ενώ αντιθέτως, εμφανίστηκε ικανοποιημένος, τόσο από τη συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ στο θέμα της Αποχέτευσης όσο και με την Πολιτική Προστασία του Κράτους, η οποία όπως είπε, δείχνει σαφή σημάδια βελτίωσης σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής είναι η καθημερινότητα του πολίτη και η Παιδεία, ενώ έμφαση δίνεται στην Κοινωνική Πολιτική, αλλά και την εξωστρέφεια, μέσα από αθλητικές – πολιτιστικές δράσεις.

Η σύντομη συζήτηση έκλεισε με αναφορά στην κατάργηση της απλής αναλογικής, που τόσα προβλήματα δημιούργησε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το ραντεβού για νέα συνέντευξη ανανεώθηκε για τον επόμενο μήνα, καθώς ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Βαθιώτης εκδήλωσε το ενδιαφέρον του, να παρακολουθεί από κοντά την πορεία της Δημοτικής Αρχής και τις εξελίξεις στον ιστορικό Δήμο Μαραθώνος.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •