Στην παράσταση διαμαρτυρίας κατά του ΧΥΤΑ ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας

websupport Δελτία τύπου

Σε μία ακόμα δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, την οποία διοργάνωσε την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 η Δημοτική Κοινότητα Βαρνάβα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5/6), έδωσε το παρών ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας.

Φορείς και κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου -και όχι μόνο- συμμετείχαν μαζικά στην κινητοποίηση, οδηγούμενοι στον χώρο του ΧΥΤΑ με μηχανοκίνητες πορείες που ξεκίνησαν από: Νέα Μάκρη, Μαραθώνα, Γραμματικό και Βαρνάβα.

Με κεντρικό σύνθημα: «Ούτε στο Γραμματικό ούτε στη Φυλή, να κλείσει τώρα η χωματερή» ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βαρνάβα κ. Σπύρος Ηλίας, τόνισε εκ νέου ότι «το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό και αφορά την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων» ενώ μίλησε για «περιβαλλοντικό – οικονομικό έγκλημα» καλώντας τους πολίτες της περιοχής ν’ αντιδράσουν με κάθε τρόπο «σ’ ένα έργο – ταφόπλακα για το μέλλον μας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η παρέμβαση του Δήμαρχου Μαραθώνος κ. Στέργιου Τσίρκα, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν διαπραγματευόμαστε το μέλλον των παιδιών μας! Αυτό είναι ξεκάθαρο! Για μας, η κατασκευή είναι παράνομη. Έχουμε ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο και θα συνεχίσουμε ν’ αγωνιζόμαστε μέχρι να δικαιωθούμε, με πίστη και συνέπεια σε όσα έχουμε εξαγγείλει και καταγγείλει όλα αυτά τα χρόνια».

Τέλος, από κοινού, ο Δήμαρχος κ. Στέργιος Τσίρκας και ο Πρόεδρος κ. Σπύρος Ηλίας κάλεσαν την πολιτεία να παραχωρήσει τον χώρο του ΧΥΤΑ στον Δήμο Μαραθώνος, ώστε να μετατραπεί σε Οικολογικό ή Πολιτιστικό – Αθλητικό Πάρκο.

Το παρών στην παράσταση αυτή διαμαρτυρίας, έδωσαν μεταξύ άλλων: ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Μαραθώνος κ. Χρήστος Στάμος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Νικηφόρος Μπατζές και Νίκος Στεφανίδης, η Πρόεδρος της Κοινότητας Γραμματικού κα Αγγελική Αβραμίδου, καθώς και ο κ. Αναστάσιος Χρυσίνας, ειδικός σύμβουλος του Δήμαρχου Μαραθώνος, για θέματα Γραμματικού.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •