Στην τελική ευθεία για την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων σε Μάτι και Ζούμπερι

websupport Δελτία τύπου, Τεχνικές Υπηρεσίες

Μετά από την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής  της Περιφέρειας Αττικής εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου μας με την Περιφέρεια Αττικής, ύψους 4.215.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), για την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης στις περιοχές Μάτι και Ζούμπερι. 

Το σημαντικό αυτό έργο αναμένεται να αλλάξει ριζικά την εικόνα των περιοχών που αντιμετώπιζαν χρόνιο πρόβλημα, καθώς το πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης ήταν επιβλαβές για τη δημόσια υγεία, είχε υψηλό λειτουργικό κόστος και προκαλούσε συχνά βλάβες και διαρροές στην υδροδότηση, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι.

Το συνολικό μήκος αντικατάστασης αγωγών αμιαντοτσιμέντου και για τους δύο οικισμούς είναι περίπου 30.000 m. Η τοποθέτηση τους θα γίνει εντός των ορίων των οδών, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την εύκολη επιθεώρηση και συντήρηση του έργου κατά την φάση της λειτουργίας.

Το έργο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεστεί από την Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με τη μελέτη και τις διατάξεις που ισχύουν για τα δημόσια έργα.

«Πρόκειται για ένα σημαντικότατο έργο που θα αλλάξει την εικόνα του Δήμου μας  και θα ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό και το περιβάλλον. Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Πατούλη και τους Αντιπεριφερειάρχες  κ. Νικόλαο Πέππα και κ. Θανάση Αυγερινό για την συνεργασία. Στόχος μας, τα έργα ριζικής αναβάθμισης που αλλάζουν τον τόπο μας προς το καλύτερο», δήλωσε ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •