Δημαρχείο Μαραθώνα - Δήμος Μαραθώνος

Συνάντηση εκπροσώπων της ΕΥΔΑΠ με αιρετούς του Δήμου Μαραθώνος

administrator Δελτία τύπου

Την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 έλαβε χώρα στο Δημοτικό κατάστημα Νέας Μάκρης ενημερωτική συνάντηση μεταξύ Αιρετών του Δήμου μας και υπηρεσιακών παραγόντων καθώς και υπηρεσιακών εκπροσώπων της ΕΥΔΑΠ, με θέμα τα ζητήματα Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Μαραθώνος.

Στην συνάντηση η οποία έγινε μετά από πρωτοβουλία και πρόσκληση που απηύθυνε ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Ηλίας Ψηνάκης, έλαβαν μέρος από πλευράς του δήμου εκτός από τον δήμαρχο, οι αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Νησιώτης, Αργύρης Λάσκος και Γιάννης Ζαγάρης, ο τοπικός σύμβουλος κος Γεώργιος Κάκαρης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης “Ενωμένη Πολιτεία” κ. Στέργιος Τσίρκας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δύναμη Πολιτών” κ. Βασίλης Δελαγραμμάτικας και ο κ. Μιχάλης Ζαχαριάς εκπρόσωπος από την παράταξη της “Λαϊκής Συσπείρωσης”. Από την πλευρά της ΕΥΔΑΠ το παρών έδωσαν ο Διευθυντής Ύδρευσης της εταιρίας κ. Καραγιάννης και η Στεφανάκου, Βοηθός Γενική Διευθύντρια Έργων Ανατολικής Αττικής.  Το παρών έδωσαν επίσης ο κ. Δρόσης από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Αττικής.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούν τη διαχείριση, τις παρεχόμενες υπηρεσίες, την εισπραξιμότητα στον τομέα της ύδρευσης, την παλαιότητα του δικτύου και τα φυσικά αρνητικά επακόλουθα που αυτό επιφέρει τόσο σε οικονομικό όσο και σε λειτουργικό επίπεδο για το δήμο μας καθώς και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως δήμος μετά τις καταστροφικές φωτιές στην περιοχή του Νέου Βουτζά και του Ματιού. Επίσης συζητήθηκε εκτενώς το σημαντικό και επιβεβλημένο θέμα της αποχέτευσης του δήμου Μαραθώνος το οποίο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και πορεία υλοποίησης.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε στην ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης ώστε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να έχουν μία καθαρή άποψη επί των θεμάτων που τέθηκαν επί τάπητος καθώς και προτεινόμενες παρεμβάσεις – λύσεις επί των συγκεκριμένων ζητημάτων.

Η ενημέρωση διεξήχθη σε κλίμα συναίνεσης επί συγκεκριμένων προβλημάτων και όλα τα μέρη έθεσαν τις προτάσεις τους ως προς την επίλυση τους, με σεβασμό στην διαφορετικότητα των απόψεων και με γνώμονα όλων την βελτιστοποίηση των υπηρεσιών για τους δημότες.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •