Τήρηση όλων των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας μετά την επιστροφή από τις διακοπές

websupport Δελτία τύπου

Λόγω της επιστροφής των περισσότερων συμπολιτών μας από τις καλοκαιρινές διακοπές, ο Δήμος Μαραθώνος εξακολουθεί να εφιστά την προσοχή των δημοτών του απέναντι στην πανδημία και στις μεταλλάξεις της που ακόμη βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αναμφισβήτητα στις διακοπές ήρθαμε σε επαφή με πολύ κόσμο που δεν συναντούμε καθημερινά. Οφείλουμε επομένως με την επιστροφή μας  να είμαστε και πάλι προσεκτικοί και να συνεχίσουμε να τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα για να παραμείνουμε ασφαλείς.

Είναι απόλυτα λογικό να υπάρχει κόπωση μετά από ενάμιση χρόνο πανδημίας.  Ωστόσο επειδή τα θετικά κρούσματα που εντοπίζονται καθημερινά σε όλη την χώρα μας δείχνουν ότι ο ιός  είναι ακόμη εδώ και ότι από τις  μεταλλάξεις νοσούν  ακόμη και εμβολιασμένοι, συνεχίζουμε να διατηρούμε υπεύθυνη στάση ως προς  τον εαυτό μας, τους δικούς μας ανθρώπους και την κοινωνία.

Κατά την επιστροφή μας θα πρέπει να εφαρμόσουμε τις 4 νέες οδηγίες σύμφωνα  και με το νέο σποτ που πρόσφατα δημοσιοποίησε η ελληνική κυβέρνηση:

  1. Κάνουμε self test πριν γυρίσουμε και για μέγιστη ασφάλεια κάνουμε ξανά μετά από μερικές μέρες.
  2. Δεν ερχόμαστε σε στενή επαφή με ευπαθείς ομάδες για μία εβδομάδα.
  3. Προσέχουμε ακόμα περισσότερο τους ανεμβολίαστους συγγενείς ή φίλους μας, για να μην τους βάλουμε σε κίνδυνο.
  4. Τηρούμε τα μέτρα και εμβολιαζόμαστε. Έτσι προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους άλλους.
Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •