Τιμητική εκδήλωση για τον Στρατηγό και Πρωθυπουργό Νικόλαο Πλαστήρα στη Νέα Μάκρη

websupport Δελτία τύπου

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Στρατηγό και Πρωθυπουργό Νικόλαο Πλαστήρα για τα 69 χρόνια από τον θάνατό του αλλά και για την μεγάλη συνεισφορά του στην ανάπτυξη του τόπου μας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 31/7 στον Ι. Ν. Αγ. Μαρίνας Νέας Μάκρης σε συνδιοργάνωση του Δήμου μας και της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η Πανθεσσαλική Στέγη».

Η συμβολή του Νικολάου Πλαστήρα στην πρόοδο του Δήμου μας ήταν ιδιαίτερα σημαντική καθώς επί πρωθυπουργίας του αποκαταστάθηκαν οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι και της περιοχής μας αλλά και των περιοχών γύρω από την Πεντέλη, ενώ η προτομή του είναι μοναδική στην Αττική και δημιουργήθηκε το 1993 με πρωτοβουλία του σημερινού Δημάρχου Μαραθώνος Στέργιου Τσίρκα.

Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Βουλευτές Αν. Αττικής Γιώργος Βλάχος και Βασίλης Οικονόμου, οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Στάμος, Βαγγέλης Σωτηρίου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Μακρής και Στέλιος Γεραμάνης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μαραθώνα Κώστας Λάσκος, ο Τοπικός Σύμβουλος Γιώργος Λέπουρης που συντόνισε την εκδήλωση, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της «Πανθεσσαλικής Στέγης» Στέφανος Κούτρας και Λάζαρος Καραούλης, ο πρώην Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θεσσαλών Φυλής «Ρήγας Φεραίος» Κώστας Ντάρζανος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θεσσαλών Μεσογαίων «Δευκαλίων» Θανάσης Αλμπάνης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θεσσαλών Χαϊδαρίου Κώστας Τσιώρας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βαθυλλακιωτών Καρδίτσας Χρήστος Ρωμανάς, η Αντιπρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Καρδιτσιωτών Αττικής «Άγιος Θωμάς»  Στεφανία Κωσταρέλου και Πέτρος Καλλιακούδας, ο Γενικός Γραμματέας και ο αναπλ. Γραμματέας της συντονιστικής επιτροπής της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Δήμου Μαραθώνος Κώστας Κοτζαμπασάκης και Νίκος Κανελλόπουλος κ.α.

Συμμετείχε το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Θεσσαλών Φυλής «Ρήγας Φεραίος» ενώ στο τέλος της εκδήλωσης ο συντοπίτης μας κ. Μαγκανάς Τριαντάφυλλος πρόσφερε ένα ξυλόγλυπτο σύνθετο στην  «Πανθεσσαλική Στέγη».

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •