Μπάλα παντού - ΕΠΟ

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Ποδοσφαίρου στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Βουτζά | Μπάλα παντού

administrator Δελτία τύπου

Η πρώτη «Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Ποδοσφαίρου» διοργανώνεται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σε συνεργασία με τους  Δήμους Ραφήνας- Πικερμίου και Μαραθώνα, καθώς και την ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής, την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018, στις 10:00, στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Βουτζά.

Ο αθλητικός πολυχώρος της περιοχής υπέστη μεγάλες ζημίες  από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου Ιουλίου στην Ανατολική Αττική, γεγονός που οδήγησε την Τεχνική Επιτροπή της Ε.Π.Ο., στην απόφαση να τον επιλέξει ομόφωνα ως πρώτο σημείο διοργάνωσης ενός ακόμα νέου αναπτυξιακού θεσμού της Ομοσπονδίας.

Για τις ανάγκες της εκδήλωσης και της διοργάνωσης σχολικού τουρνουά, η Ε.Π.Ο. θα μετατρέψει μέρος του χώρου σε γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5, ενώ σε παρακείμενο σημείο θα διαμορφωθούν υποδομές για την οργάνωση εκπαιδευτικών παιχνιδιών υπό την εποπτεία του Τεχνικού Διευθυντή της Ομοσπονδίας κ. Χ. Ζελενίτσα και των προπονητών των Εθνικών μας ομάδων, οι οποίοι θα βρίσκονται κοντά στους νεαρούς μαθητές.

Στην Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Ποδοσφαίρου 2018 θα μετάσχουν το 1ο, 2ο, 3ο και 4ο δημοτικό σχολείο Ραφήνας, το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας, καθώς και τα Γυμνάσια Ραφήνας και Νέου Βουτζά. Συνολικά 90 παιδιά, χωρισμένα σε 18 ομάδες αγοριών και κοριτσιών, θα λάβουν μέρος στο ποδοσφαιρικό τουρνουά, ενώ επιπλέον δεκάδες μαθητές θα αθληθούν, θα παίξουν και θα διδαχθούν μέσω διαδραστικών παιχνιδιών μικρά μυστικά του ποδοσφαίρου.

Στην εκδήλωση θα είναι παρόντες, και θα συμμετάσχουν ενεργά στη διοργάνωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και των παιχνιδιών, οι προπονητές των Εθνικών μας Ομάδων με επικεφαλής τον προπονητή της Εθνικής Ανδρών  Άγγελο Αναστασιάδη, ο Διευθυντής των Εθνικών Ομάδων Άγγελος Μπασινάς, καθώς και οι ποδοσφαιριστές-θρύλοι που κατέκτησαν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2004.

Τη διοργάνωση της γιορτής υποστηρίζουν και χορηγοί της Ε.Π.Ο.: η Ο.Π.Α.Π. Α.Ε., η ΝΙΚΕ, η Vodafone και το Νερό ΙΟΛΗ, οι οποίοι επιφυλάσσουν στους λιλιπούτειους ποδοσφαιριστές κλίμα ποδοσφαιρικό και εορταστικό, γλυκά, δώρα, παιχνίδια ποδοσφαιρικής δεξιοτεχνίας κι ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο-έκπληξη.

Η Ε.Π.Ο. έχει ως κεντρική της προτεραιότητα να συνεισφέρει υλικά και ηθικά στη συνολική προσπάθεια της ευρύτερης περιοχής να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς ζωής και, μέσω του ποδοσφαίρου, να συντελέσει στην ενεργοποίηση ενός αθλητικού πολυχώρου και –κυρίως- να μεταφέρει στους μαθητές των σχολείων της πυρόπληκτης περιοχής το πνεύμα και τη χαρά της συμμετοχής στο παιχνίδι και τις Αξίες του ποδοσφαίρου.

Περισσότερα για το πρόγραμμα “Μπάλα παντού”, στα πλαίσια του οποίου διοργανώνεται η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Ποδοσφαίρου, στο  https://www.epo.gr/News.aspx?a_id=48243&NewsType=21

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •