ΕΠΑΨΥ - Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με παράλληλα δρώμενα για τα παιδιά

administrator Δελτία τύπου

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου και ώρα 16:00- 19:00 στη βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού & Αθλητικού Πάρκου Νέας Μάκρης πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα: «Διαχείριση δύσκολων εμπειριών: δεν ξεχνάω, αλλά πώς προχωράω;»

Οι συμμετέχοντες κάθισαν σε κύκλο και αυτομάτως έδωσαν έναν χαρακτήρα περισσότερο βιωματικό στην ομάδα με διάθεση για επικοινωνία και μοίρασμα κοινών εμπειριών.

Την εκδήλωσε χαιρέτησαν ο κ. Αργύρης Λάσκος, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Συνοχής, Παιδείας & Πολιτισμού Δήμου Μαραθώνος και η κα Χάιδω Αναστασία Ρίζου, Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Μαραθώνος.

Τον συντονισμό της συνάντησης είχε ο κ. Παναγιώτης Χονδρός, ψυχολόγος, Πρόεδρος της ΕΠΑΨΥ και Γραμματέας ΔΣ Ομοσπονδίας Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας  ΑΡΓΩ.

Οι δύο πρώτοι ομιλητές, κα Σοφία Γκουμάτση, Ψυχολόγος PhD- Ψυχοθεραπεύτρια, στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Μαραθώνος και κ. Φώτης Βασιλόπουλος, Κλινικός Ψυχολόγος MSc- Ψυχοθεραπευτής στο Κέντρο Ημέρας Αμαρουσίου «Franco Basaglia» της ΕΠΑΨΥ, διαπραγματεύτηκαν τις επιπτώσεις του ατομικού ψυχικού τραύματος στην καθημερινότητα και τα συναισθήματα των ανθρώπων, ενώ τόνισαν τη σημασία του κοινωνικού αντίκτυπου που προκύπτει από το συλλογικό τραύμα στη διαδικασία της ανάρρωσης από τραυματικά γεγονότα.

Εν συνεχεία η κα Κατερίνα  Θωμαΐδη, Κλινική Ψυχολόγος MSc στο Κέντρο Ημέρας Αμαρουσίου «Franco Basaglia» της ΕΠΑΨΥ, περιέγραψε τη λειτουργία των Ομάδων Αυτοβοήθειας ως παράδειγμα καλής πρακτικής για τη σύσφιξη των σχέσεων στην κοινότητα, την ανάρρωση από συμπτώματα κατάθλιψης, την καταπολέμηση της αποξένωσης και την ενδυνάμωση των πολιτών ως ενεργών μελών της κοινωνίας.

Τέλος, οι κες Λίλιαν Καρρά και Μάρθα Αρναούτογλου, ψυχολόγοι από τους Γιατρούς του Κόσμου, μίλησαν για φυσιολογικές αντιδράσεις σε μη φυσιολογικές καταστάσεις, τονίζοντας τη μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου στον τρόπο αντίδρασης και προσαρμογής σε στρεσσογόνες και τραυματικές καταστάσεις.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης έλαβαν χώρα παράλληλες δράσεις για παιδιά υπό τον συντονισμό των ειδικών παιδαγωγών, κας Χαράς Μένου από την ΕΠΑΨΥ και κ. Αναστάσιου Τσατσαρούνου από την Κάριτας Ελλάς.

Η δράση εντάσσεται στο  πρόγραμμα ανακούφισης των πληγέντων από τις πυρκαγιές της Αττικής, το οποίο χρηματοδοτείται από το The Coca-Cola Foundation, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Mποδοσάκη.

Τη  συνδιοργάνωση της εκδήλωσης είχαν οι: Ε.Π.Α.Ψ.Υ., ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ, ΚΑΡΙΤΑΣ ΕΛΛΑΣ, ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •