χριστουγννιάτικες εκδηλώσεις

Χριστούγεννα στον Δήμο Μαραθώνος

administrator Δελτία τύπου

Με λαμπρότητα, ζεστασιά και τον απαιτούμενο σεβασμό στα πατροπαράδοτα ήθη κι έθιμα, γιορτάζονται τα φετινά Χριστούγεννα στον Δήμο Μαραθώνος. Οι εκδηλώσεις έχουν ξεκινήσει από νωρίς, ικανοποιώντας μικρούς και μεγάλους και ο στολισμός των περιοχών φώτισε τις ψυχές όλων.

Ποικιλία, ποιότητα και χαρμόσυνο γιορτινό κλίμα επικρατεί παντού, με τα μηνύματα αγάπης και ειρήνης από τη γέννηση του Χριστού να μεταδίδονται από άκρη σε άκρη.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου (ΚΕΔΜΑ) και ο πρόεδρος κ. Μανώλης Γεωργάτος μαζί με τους συνεργάτες του, εργάζονται ακατάπαυστα, για να διοργανώσουν εκδηλώσεις από τον Βαρνάβα μέχρι το Μάτι και τον Νέο Βουτζά, με το δυνατόν μικρότερο κόστος, σεβόμενοι τα χρήματα των δημοτών.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας έχει ζητήσει να προσφερθεί στους πολίτες ό,τι καλύτερο για τα φετινά Χριστούγεννα, μετά από την απαξίωση και την εγκατάλειψη των τελευταίων πέντε χρόνων, προσφέροντας 5 Χριστουγεννιάτικα δέντρα, στις τέσσερις Δημοτικές Κοινότητες και στο Μάτι.

Πολλές λοιπόν, οι εκδηλώσεις, αυτές που ήδη πραγματοποιήθηκαν, αλλά κι εκείνες που έχουν προγραμματιστεί και για να ενημερώσουμε συνοπτικά, τους αναγνώστες μας, τις αναφέρουμε ως ακολούθως:

Κυριακή 8/12: Το Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου.

Τρίτη 10/12: Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, τραγούδια, κάλαντα και παραμύθια γιορτινά από την αφηγήτρια θεατρολόγο Τζένη Σακοράφα στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου.

Πέμπτη 12/12: Μουσική Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση αφιερωμένη στην τρίτη ηλικία στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου.

Παρασκευή 13/12: Άναμμα δέντρου στην πλατεία του Γραμματικού (16:30).

Σάββατο 14/12: Άναμμα δέντρου στην πλατεία του Μαραθώνα (18:00) και στον Ν.Α.Ο.Μ.Α (18:00). Οι εκδηλώσεις στο Μάτι είναι διήμερες υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού.

Κυριακή 15/12: Άναμμα δέντρου στην πλατεία της Νέας Μάκρης (16:00) και πλατεία στην πλατεία του Βαρνάβα (18:00).

Δευτέρα 16/12: Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση «Καλήν εσπέραν άρχοντες» με ξωτικά και καλικάτζαρους, μυλωνάδες και πεντάμορφες στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου (10:30).

Τετάρτη 18/12: Θεατρική παιδική παράσταση στην Κοινότητα Γραμματικού (17:00).

Σαββάτο 21/12: Χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδικών τμημάτων του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα στον Δημοτικό Κινηματογράφο ΑΛΙΚΗ (11:00).

Κυριακή 22/12: Μουσική εκδήλωση με τις χορωδίες του Ε.ΣΝ.Μ. και του Γιάννη Χριστοφορίδη και Θεατρική παιδική παράσταση στο Νηπιαγωγείο Βαρνάβα (12:00).

Κυριακή 29/12: Παιδική ταινία PANDICTON 2 στον Δημοτικό Κινηματογράφο ΑΛΙΚΗ (11:00).

Τετάρτη 1/1: Πρωτοχρονιά με την Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης στον Δημοτικό Κινηματογράφο ΑΛΙΚΗ (12:00).

Τα παιδικά τμήματα του Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα (Μαραθώνα, Τύμβου, Γραμματικού και Βαρνάβα), σας προσκαλούν στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019 στις 11 το πρωί στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Αλίκη» (Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης).

Τα παιδιά -υπό την καθοδήγηση και την αφήγηση της Τζένης Σακοράφα- θα μας ξεναγήσουν στον μαγικό χώρο του παιδικού θεάτρου και θα μας ευχηθούν με τον δικό τους τρόπο… «καλές γιορτές»!

Είσοδος ελεύθερη… Σας περιμένουμε!

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •