Ψήφιση υλοποίησης προγράμματος συνεργασίας του Δήμου Μαραθώνος με την ΜΚΟ «Zero Stray Pawject Incorporated», για τα δεσποζόμενα σκυλιά

websupport Δελτία τύπου, Ζώα Συντροφιάς

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης – πρόληψης – μείωσης του πληθυσμού των αδέσποτων σκύλων, το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε την πρόταση του Δημάρχου κ. Στέργιου Τσίρκα και της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης για υπογραφή σύμβασης συνεργασίας υλοποίησης προγράμματος του Δήμου Μαραθώνος με την ΜΚΟ «Zero Stray Pawject Incorporated», για τα δεσποζόμενα σκυλιά. Την εισήγηση παρουσίασε ο Αντιδήμαρχος και Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για τα αδέσποτα ζώα, κ. Δημήτρης Παπαϊώννου.

Το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά στειρώσεις και τσιπάρισμα των δεσποζόμενων σκύλων χρηματοδοτώντας, κατά ένα ποσό, τους τοπικούς κτηνιάτρους για τσιπαρίσματα και στειρώσεις δεσποζόμενων σκύλων, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του Δήμου. Περιλαμβάνονται δράσεις με σταθερά αποτελέσματα τόσο υπέρ των Δημοτών όσο και των ζώων που υποφέρουν.

Προβλέπεται η υλοποίηση εκπαίδευσης και ανάπτυξης αισθήματος ευθύνης στους ιδιοκτήτες σκύλων και κατάλληλης διαπαιδαγώγησης των παιδιών προς την κατεύθυνση αυτή. Παρέχονται συμβουλές και αρωγή ως προς την εκτέλεση σχετικών προγραμμάτων για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, τη σήμανση δεσποζόμενων σκύλων, τη διεξαγωγή ερευνών και τη συμμετοχή σε στατιστικές και άλλες έρευνες.

Η υπηρεσία μας έχει έρθει σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους τοπικούς κτηνιάτρους ενημερώνοντάς τους για το πρόγραμμα και την πρόθεσή τους να συμμετέχουν ή όχι σε αυτό. Η πλειοψηφία των τοπικών κτηνιάτρων είναι θετική στην υλοποίηση του προγράμματος.

Αρμόδιος για την υπογραφή της σύμβασης είναι ο Δήμαρχος Μαραθώνος, κ. Στέργιος Τσίρκας.

Θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση από τη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης προς κτηνιάτρους και δημότες.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •