2η Ειδική συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

websupport Πολιτική Προστασία

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλείσθε να συμμετάσχετε, κατόπιν αιτήματος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας  στην  2η  Ειδική  Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαραθώνος που θα γίνει στις:

27η Απριλίου 2022 , ημέρα της εβδομάδας Τετάρτη   με ώρα έναρξης 11.00 π.μ.

Τα μέλη του Σ.Τ.Ο θα συζητήσουν και θα λάβουν αποφάσεις  σχετικά με τα θέματα που αναφέρονται και στο  αρ. πρωτ: 2093/23.3.22 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 1. Πορεία υλοποίησης των δράσεων που οι συμμετέχοντες φορείς στο Σ.Τ.Ο Δεσμεύτηκαν για την υλοποίησή τους κατά την πρώτη ειδική συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο,  στο πλαίσιο προετοιμασίας για την νέα Αντιπυρική περίοδο 2022.
 2. Θέματα που αφορούν την ενημέρωση του κοινού για την λήψη μέτρων πρόληψης από κινδύνους που προέρχονται από δασικές πυρκαγιές.
 3. Θέματα που αφορούν την εγκατάσταση και συντήρηση πυροσβεστικών υδροστομίων για κατάσβεση πυρκαγιάς ή πλήρωση πυροσβεστικών οχημάτων
 4. Καθώς και κάθε άλλο θέμα που κρίνεται απαραίτητο και αφορά την λήψη και υλοποίηση προληπτικών μέτρων και δράσεων σε επίπεδο Δήμου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Καλείσθε να συμμετάσχετε στην 1  Σύσκεψη  για το «Εθνικό Πάρκο Σχινιά Μαραθώνα»  που θα γίνει στις:

27η Απριλίου 2022 , ημέρα της εβδομάδας Τετάρτη με ώρα έναρξης 10.00 π.μ.

 1. Μέτρα  πρόληψης στα πλαίσια της επικείμενης έναρξης της αντιπυρικής περιόδου 2022
 2. ‘Έργα και εργασίες που αφορούν δασοκομικούς –φυτοτεχνικούς χειρισμούς. Προληπτική απομάκρυνση μέρους της φυσικής βλάστησης (εργασίες καθαρισμού ) για μείωση του κινδύνου σε περιοχή πολύ υψηλής προστασίας.
 3. Επισκεψιμότητα  – μέτρα πρόληψης
 4. Μη λειτουργία αυτόνομου  συστήματος πυρόσβεσης με πυλώνες προληπτικού ψεκασμού το οποίο δεν λειτουργεί.
 5. Απαγόρευση κυκλοφορίας πολιτών εντός του δάσους όταν ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι υψηλός , σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδεται σε καθημερινή βάση κατά την διάρκεια των θερινών μηνών από την ΓΓΠΠ.
 6. Ζώνη (Α1) έλος στην βόρεια πλευρά του δάσους , καλαμιώνες , εξαιρετικά εύφλεκτη καύσιμη φυτική ύλη.
 7. Ηλεκτροφόρα καλώδια μεσαίας τάσης στα βόρεια κράσπεδα του δάσους που οδεύει παράλληλα με τον ασφαλτόδρομο προς τον οικισμό Δικαστικά.
 8. Φύλαξη  Εθνικού Πάρκου.
 9. Οργανωμένη Απομάκρυνση Πολιτών ( επισκεπτών )
 10. Οδοί διαφυγής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ & ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Σ.Τ.Ο

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΤΣΙΡΚΑΣ

Μοιραστείτε το
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •