Καταπολέμηση κουνουπιών

Καταπολέμηση κουνουπιών | Πρόγραμμα 2019 | 10η Εφαρμογή από εδάφους

Τμήμα Πληροφορικής Δελτία τύπου Leave a Comment

Η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, ως υπεύθυνη εφαρμογής του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για το έτος 2019, αξιολογώντας τα ευρήματα των δειγματοληψιών προνυμφων κουνουπιών, σε συνεργασία με την Τεχνική Επιτροπή Παρακολούθησης – Παραλαβής του έργου και την υπεύθυνη επιστήμονα της αναδόχου εταιρίας εκτέλεσης του έργου, αποφάσισαν τη συνέχεια των ψεκασμών των κουνουπιών (προνυμφοκτονιών) με τον 10ο κύκλο εφαρμογών, από τη Δευτέρα 22 Ιουλίου ως εξής :

1. Τη διενέργεια της 10ης εφαρμογής ψεκασμών από εδάφους, του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών στις οικολογικά προστατευμένες περιοχές (φυσικά συστήματα) της Ανατολικής Αττικής, με εγκεκριμένο βιολογικό σκεύασμα.

Συγκεκριμένα, για το Δήμο Μαραθώνος

  • στην περιοχή της Μπρεξίζας την 31.07.2019
  • στην περιοχή του Σχινιά κατά τις ημερομηνίες από τις 22.07.2019 έως και τις 2.8.2019
  • και στη περιοχή του Στρατηγείο Διοικήσεως Ανατολικής Μεσογείου – ΣΔΑΜ στις 30.07.2019 (Σχινιάς)

2. Τη διενέργεια της 10ης εφαρμογής ψεκασμών από εδάφους, του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών σε περιοχές-εστίες περιαστικά όλων των Δήμων της Ανατολικής Αττικής, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη σύμβαση του έργου, με εγκεκριμένο προνυμφοκτόνο βιοκτόνο σκεύασμα βάσει της εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, για το Δήμο Μαραθώνος κατά την ημερομηνία 22.07.2019.

3. Επίσης, θα διενεργηθούν επιδημιολογική έρευνα και εφαρμογές υπολειμματικών ψεκασμών εξωτερικών χώρων, σε κατοικίες μεταναστών εργατών γης που βρίσκονται σε οικισμούς του Δήμου Μαραθώνος, πλησίον του Υδροβιότοπου, Εθνικού Πάρκου Σχινιά, κατά τις ημερομηνίες από 22.07.2019 έως και 2.8.2019.

Σχολιάστε