Πραγματοποιήθηκε η Μικρασιατική εκδήλωση από τους μαθητές του Γυμνασίου Μαραθώνα

websupport Δελτία τύπου Σχολιάστε

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Μαΐου η εκδήλωση με θέμα «Από το δράμα της καταστροφής στο θαύμα της Αναγέννησης» από τους μαθητές του Γυμνασίου Μαραθώνα στο χώρο του σχολείου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες με την καθοδήγηση των καθηγητριών Γ. Ρεμπαπή, Χ. Οικονόμου, Γ. Πανταζοπούλου, Δ. Τρυποσκούφη και Β. Τσάκωνα και με συντονίστρια την καθηγήτρια Κ. Νικήτα, παρουσίασαν τα ιστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν πριν και μετά τη Μικρασιατική καταστροφή και επιπλέον αναφέρθηκαν στην άφιξη και εγκατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα.

Ακούστηκαν Μικρασιατικά τραγούδια που επιμελήθηκε η μουσικός του σχολείου Α. Τσακίρη και μαθήτριες χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από τη Μικρά Ασία υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Ε. Δανιήλ του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σουλίου.

Στο τέλος οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν σε έκθεση με αναπαράσταση σαλονιού ενός Μικρασιατικού σπιτιού, ενώ στην έξοδο προσφέρθηκε Μικρασιατικό κέρασμα, προσφορά του ζαχαροπλαστείου Συριανός.

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Τσίρκας, οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Στάμος και Ευάγγελος Κυπαρίσσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αλέξανδρος Ρέρρας, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Παναγιώτης Γκιάλπης και Γιώργος Λέπουρης, ο σχολικός σύμβουλος φυσικής αγωγής Σταύρος Τσόνιας, ο Νίκος Παπαργύρης, μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΜΑ, ο πρώην Διευθυντής του σχολείου Δ. Σπυρόπουλος, οι υποδιευθύντριες Γ. Ρεμπαπή και Α. Ζουμίδου, η Θ. Ανδρίτσου, Διευθύντρια με τη νέα σχολική χρονιά, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Σ. Γκιάλπη και μέλη του Συλλόγου, εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά.

Το Γυμνάσιο ευχαριστεί τους παρευρισκόμενους, τον Αντιδήμαρχο Χρήστο Στάμο για τη συνεργασία και τον τοπικό Σύμβουλο Γιώργο Λέπουρη για τη συνδρομή του στη μικροφωνική εγκατάσταση.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς για την τόσο ενδιαφέρουσα εκδήλωση!

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *