μεταμόρφωση σωτήρος

Συμμετοχή σε εμποροπανηγύρεις του Δήμου Μαραθώνος

administrator Δελτία τύπου Leave a Comment

Ο Δήμος Μαραθώνος καλεί όσους επιθυμούν και νομιμοποιούνται να συμμετέχουν σε εμποροπανηγύρεις του δήμου Μαραθώνος, να υποβάλουν αίτηση/σεις συμμετοχής σε όποιες από τις παρακάτω εμποροπανηγύρεις επιθυμούν, όπως αναλυτικά περιγράφονται παρακάτω:

10 και 11 Ιουνίου, Εμποροπανήγυρις Αγ. Βαρνάβα, στο Βαρνάβα , διαθέσιμες θέσεις 25.

28 και 29 Ιουνίου, Εμποροπανήγυρις Αγ. Πέτρου και Παύλου, στο Βαρνάβα διαθέσιμες θέσεις 25.

6 και 7 Ιουλίου, Εμποροπανήγυρις Αγ. Κυριακής, στη Νέα Μάκρη, διαθέσιμες θέσεις 30.

16 και 17 Ιουλίου, Εμποροπανήγυρις Αγ. Μαρίνης, στη Νέα Μάκρη διαθέσιμες θέσεις 180.

5 και 6 Αυγούστου, Εμποροπανήγυρις  Μεταμόρφωση του Σωτήρος, στη Νέα Μάκρη, διαθέσιμες θέσεις 120.

14 και 15 Αυγούστου, Εμποροπανήγυρις  Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μάτι, διαθέσιμες θέσεις 100.

26 και 27  Ιουλίου , Εμποροπανήγυρις  Αγίου Παντελεήμονα, στο Μαραθώνα, διαθέσιμες θέσεις 250.

28 και 29 Αυγούστου, Εμποροπανήγυρις  Αγ. Ιωάννου Προδρόμου, στο Μαραθώνα, διαθέσιμες θέσεις 300.

 

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην υπηρεσία πρωτοκόλλου του δήμου από την ημέρα δημοσίευσης της παρούσης ανακοίνωσης στη σελίδα του δήμου μέχρι και 8 ημέρες πριν την έναρξη της κάθε εμποροπανήγυρις.

Στην επισυναπτόμενη αίτηση να σημειώσετε τα πανηγύρια που θα συμμετέχετε.

Το πλάτος των θέσεων είναι τέσσερα (4) μ., με δυνατότητα να είναι μικρότερο σε κάποιες περιπτώσεις, ανάλογα με τυχόν περιορισμούς κάποιων σημείων.

Επίσης στο πανηγύρι Αγ. Ιωάννου Προδρόμου το πλάτος των θέσεων είναι δύο μέτρα (2) μ.

Οι διατιθέμενες θέσεις αποτυπώνονται σε σκαρίφημα της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου για να είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων.

Οι διατιθέμενες προς παραχώρηση θέσεις διατίθενται ως είναι.

ΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ  :

Τεχνητά & αποξηραμένα άνθη και φυτά, ασημικά και Faux Bijou (Φο Μπιζού), Βιβλία, άνθη – φυτά, λουκουμάδες και ζαχαρώδη προϊόντα, μικροεργαλεία, είδη λαϊκής τέχνης, είδη δώρων και διακόσμησης, είδη οικιακής χρήσης –υαλικά, καλλυντικά, ξηροί καρποί, μέλι και προϊόντα μελισσοκομίας, ηλεκτρονικά, είδη Pet Shop, λευκά είδη – είδη προικός, εκκλησιαστικά είδη, είδη ένδυσης – υπόδησης, αξεσουάρ ένδυσης κ.λ.π., παιδικά παιχνίδια, παραδοσιακά προϊόντα, νωπά και αποξηραμένα φρούτα, παραδοσιακά Γλυκά ζαχαρώδη, καλαμπόκια ψητά & ποπ κορν, ψυχαγωγικά παίγνια, μαλλί γριάς και λουκουμάδες, τρόφιμα ψησταριάς (σουβλάκια-λουκάνικα-σάντουιτς- πατάτες κ.λπ.), εμπορεύματα που παρέχονται από κινητές καντίνες, παροχή πρόχειρων γευμάτων στους διερχόμενους που παρασκευάζονται επί τόπου εντός αυτοκινούμενων ή ρυμουλκούμενων οχημάτων (καντίνες) που σταθμεύουν σε συγκεκριμένη θέση και για χρόνο ίσο προς τη ληφθείσα άδεια.

Διευκρινίζεται ότι δεν επιτρέπεται η πώληση ειδών που προκαλούν την δημόσια αιδώ ή μπορούν να προκαλέσουν ατυχήματα σε μικρούς ή μεγάλους καθώς και ογκώδη εμπορεύματα που ενδεχομένως δυσκολεύουν τις μετακινήσεις μέσα στο χώρο της εμποροπανήγυρης και γενικά προκαλούν δυσχέρεια στους λοιπούς εμπόρους.

 

                               ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για την υποβολή της αίτησης συμμετοχής τα ενδιαφερόμενα φυσικά πρόσωπα υποβάλλουν στην αρμόδια υπηρεσία πρωτοκόλλου του δήμου αίτηση, απαιτούνται:

α) για τους κατόχους άδειας υπαίθριου στάσιμου ή πλανόδιου εμπορίου: (η άδεια υπαίθριου εμπορίου, απόδειξη ταμειακής μηχανής από το ΤΑΧΙS, βεβαίωση έναρξης δραστηριότητας από το TAXIS)

Β) για τους κατόχους Βεβαίωσης Δραστηριοποίησης Υπαίθριου Εμπορίου Ετήσιας Διάρκειας» από τον Δήμο μόνιμης κατοικίας τους , η βεβαίωση.

γ) βιβλιάριο υγείας, εφόσον πρόκειται για διάθεση τροφίμων.

δ) φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου κατά περίπτωση

ε) άδεια διαμονής σε ισχύ κατά περίπτωση

Έχοντας υπόψη τα ανωτέρω και τις διατάξεις του άρθ. 38 του Ν. 4497/2017 «Άσκηση υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων, εκσυγχρονισμός της επιμελητηριακής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις», οι προβλεπόμενες θέσεις κατανέμονται, ως εξής:

α) σε ποσοστό 70% σε πωλητές που διαθέτουν όλα τα νόμιμα φορολογικά παραστατικά, ΚΑΔ σχετικό με τη δραστηριοποίηση στο υπαίθριο εμπόριο και «Βεβαίωση Δραστηριοποίησης Υπαίθριου Εμπορίου Ετήσιας Διάρκειας» από τον Δήμο μόνιμης κατοικίας τους.

β) σε ποσοστό 20%,  σε πωλητές βιομηχανικών ειδών αδειούχους λαϊκών αγορών και σε κατόχους παραγωγικής άδειας λαϊκών αγορών με αντικείμενο εκμετάλλευσης άνθη, φυτά και μεταποιημένα προϊόντα.

γ) σε ποσοστό 10%, σε αδειούχους πλανόδιου ή στάσιμου εμπορίου.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην υπηρεσία πρωτοκόλλου του Δήμου Μαραθώνος, συνοδευόμενες απαραιτήτως από όλα τα απαιτούμενα  δικαιολογητικά από τους ενδιαφερόμενους αυτοπροσώπως ή από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, το οποίο θα πρέπει να υποβάλλει την γραπτή εξουσιοδότηση με θεωρημένη την υπογραφή του εξουσιοδοτούντος.

Αιτήσεις με ελλιπή δικαιολογητικά, καθώς επίσης και αιτήσεις που θα έχουν υποβληθεί εκτός του προαναφερθέντος χρονικού διαστήματος,  θα απορρίπτονται.

Τηλ. Επικοινωνίας δήμου: 2294320923, αρμόδιος υπάλληλος  Βαρδίδης Λάμπρος

Το τέλος χρήσεως κοινόχρηστου χώρου είναι είκοσι (20) €/μέτρο.


Σχολιάστε