Άναψε η Φλόγα του επετειακού 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου στην Αφετηρία Μαραθώνα

websupport Αθλητισμός, Δελτία τύπου, Εκδηλώσεις

Άναψε η Φλόγα του επετειακού 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου στην Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023, υπό τους ήχους της Ομάδας Κρουστών της θεραπευτικής Κοινότητας “ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση”.

Η Φλόγα παραδόθηκε στους εκπροσώπους των Μαραθωνίων Λάρνακας Κύπρου και Κosice Σλοβακίας, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Πολεμικού Ναυτικού.

Προηγήθηκε η γεμάτη συμβολισμούς Τελετή Έναρξης στον Τύμβο του Μαραθώνα, από όπου ξεκίνησε η λαμπαδηδρομία της Φλόγας ως την Αφετηρία, συνοδεία της Φιλαρμονικής Χαλανδρίου, με στάση των λαμπαδηδρόμων στο Μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Το πιο ζεστό χειροκρότημα εισέπραξαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μαραθώνα που μαζί με ηθοποιούς των Θεατρικών Σκηνών μας, παρουσίασαν ένα μοναδικό θεατρικό δρώμενο σε παραγωγή και εκτέλεση ΔΗΘΕΜΑ και σκηνοθεσία Νίκου Γκεσούλη. Τα παιδιά παρέδωσαν την Φλόγα στο πρώτο ζευγάρι από τα 16 ζευγάρια των λαμπαδηδρόμων.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ευχήθηκε και πρότεινε ο Μαραθώνιος των Ολυμπιακών Αγώνων να πραγματοποιείται κάθε φορά στην γενέτειρά του, στον Μαραθώνα, ανεξαρτήτως της χώρας διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς είναι το μόνο άθλημα που γεννήθηκε μέσα από ένα σπουδαίο ιστορικό γεγονός και όχι απλώς ένας αγώνας αντοχής. 

Την πρότασή του, αν και χρειάζεται πολύ αγώνα για να υλοποιηθεί, άκουσαν πολύ θετικά και ο αναπλ. Υπουργός Γιάννης Βρούτσης και η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, οι οποίοι τον παρότρυναν να κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την επίτευξη του δύσκολου αυτού στόχου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο αναπλ.Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, ενώ στην παρουσίαση ήταν ο Αλέξης Κωστάλας.

Παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Πρέσβης της Σλοβακίας Marcela Hanusova, οι βουλευτές Ανατ. Αττικής Βασίλης Οικονόμου και Γιώργος Καραμέρος, οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Μπούφης, Ευάγγελος Κυπαρίσσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Στέλιος Γεραμάνης, οι νεοκλεγέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι Πέτρος Πάλλης και Δημήτρης Κουλουμπής, ο Πρόεδρος Κοινότητας Μαραθώνα Κώστας Λάσκος, ο τοπικός Σύμβουλος και συντονιστής του ΔΗΘΕΜΑ Γιώργος Λεπουρης, ο τοπικός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Καβαρνός, οι νεοκλεγέντες τοπικοί Σύμβουλοι Νίκος Παπαργύρης και Θανάσης Νησιώτης, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, ο Δήμαρχος Μήλου Εμμανουήλ Μικέλης, ο πρώην Δήμαρχος Μαραθώνα Σπύρος Ζαγάρης, ο Πρόεδρος της ΑΙΜS Paco Borao, o Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Ύφεσης για την Ειρήνη Σταύρος Τάσσος, ο Διευθυντής του Μαραθωνίου της Σλοβακίας Brano Koniar, ο Γενικός Διευθυντής προϊόντων ΟΠΑΠ Φωτης Ζησιμόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Γιώργος Γιατρουδάκης και μέλη του ΔΣ, o Γραμματέας Τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ Αθανάσιος Ζαννιάς, ο Υποστράτηγος της ΕΛΛΑΣ/κλάδος τάξης Γιώργος Μιχαλόπουλος, ο Διοικητής της ΑΣΔΥΣ/ΔΙΣΕ εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ ΓΕΕΘΑ Ιγνάτιος Αθανασέλλης, ο Διοικητής της Βάσης ελικοπτέρων Ναυτικού πλοίαρχος Νίκος Σεφερλής, ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Σμήναρχος Σπυρίδων Σοφικίτης, η Ολυμπιονίκης και εκπρόσωπος των Ολυμπιονικών, Τασούλα Κελεσίδου, οι Μαραθωνοδρόμοι Στέλιος Πρασσάς Μαρία Πολύζου, Λουκάς Πρωτονοτάριος, o Γρηγόρης Λαμπράκης, ο Δημήτρης Κυριακίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τελμησσός Βλάσης Καραβασίλης, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Τύμβος Σοφία Χατζηκωνσταντή, η υπεύθυνη του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου Ρένα Σπανού και φίλοι του αθλητισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •