Ανακοίνωση – Ενημέρωση για το Πολεοδομικό – Ρυμοτομικό Σχέδιο των περιοχών ΕΠΣ Ματιού (ΦΕΚ 398 Δ’/10.6.2022)

websupport Δελτία τύπου, Τεχνικές Υπηρεσίες 5 Σχόλια

Υπενθυμίζουμε στους συμπολίτες μας και ιδιοκτήτες των περιοχών πολεοδόμησης του ΕΠΣ, ότι η ημερομηνία υποβολής ενστάσεων λήγει στις 02.09.2022. Επίσης, τους ενημερώνουμε ότι ο Δήμος μας θα αιτηθεί εγγράφως παράταση, ενώ έχει ήδη εκθέσει το ζήτημα αυτό προφορικά στο αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).

Παραμένουμε σε συνεχή εγρήγορση και ενημερώνουμε τους ενδιαφερομένους από την πρώτη ημέρα ανάρτησης στων σχεδίων, μέσω του ειδικού γραφείου παροχής πληροφόρησης. Επιπλέον, ως Δήμος, καταγράφουμε τα προβλήματα που κατά την άποψή μας χρήζουν επίλυσης, όπως ειδικότερα τα εξής:

 1. Υπερβολικές διανοίξεις δρόμων και πεζοδρόμων σε σχέση με την πρόβλεψη του ΠΔ (ΦΕΚ 398 Δ΄/10.6.2022), για οικοδομικά τετράγωνα περιμέτρου 400 μ. περίπου.
 2. Υπερβολικά μικροί χώροι πρασίνου, αντί λιγότερων σε αριθμό και μεγαλύτερων σε έκταση.
 3. Δεν προβλέπεται η διάνοιξη της οδού Κύπρου προς το Κόκκινο Λιμανάκι που είναι απαραίτητο, όπως επίσης και για την εκτός ρυμοτομούμενης περιοχής διαπλάτυνση της οδού Αγ. Ανδρέου προς τον κόμβο Αγ. Ανδρέα και της Ποσειδώνος προς τον κόμβο Ζούμπερι.
 4. Προβλήματα στο παραλιακό μέτωπο.
 5. Χρήσεις γης για τις υφιστάμενες επιχειρήσεις.
 6. Διατήρηση συντελεστών δόμησης για υφιστάμενες κατασκευές, σε περίπτωση μελλοντικών φυσικών καταστροφών.
 7. Μείωση της ελάχιστης επιφάνειας οικοπέδου για την κατά παρέκκλιση δόμηση.

Για τα ανωτέρω προβλήματα, καθώς και για ό,τι άλλο προκύψει, θα ληφθούν αποφάσεις από τα αρμόδια όργανα του Δήμου (ΕΠΖ και ΔΣ) ώστε να υποβληθούν στο αρμόδιο Υπουργείο, πέρα από τις ενστάσεις που πρέπει να υποβάλουν οι θιγόμενοι ιδιοκτήτες.

Βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή με τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες, για να αναδείξουμε όλα τα ειδικότερα ζητήματα που προκύπτουν.

Μοιραστείτε το
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Σχόλια 5

 1. Παρακαλώ ποιο είναι το τηλέφωνο του ειδικού γραφείου πληροφόρησης για το σχέδιο;

  1. Post
   Author
 2. πρέπει οπωσδήποτε να ανοίξει η Κύπρου και προς την κατεύθυνση του Αγ. Ανδρέα, όχι μόνο προσ Κόκκινο Λιμανάκι.

 3. Η Ποσειδώνος από Νέα Μάκρη προς Ζούμπερι έχει τεράστιο πρόβλημα και από φωτισμό και δεν υπάρχει πεζοδρόμιο χρειάζεται διάνοιξη . Αυτοκίνητα ,φορτηγά ,λεωφορεία και λουόμενοι η γενικά κόσμος που θέλει απλά να περπατήσει δεν μπορεί με ασφάλεια μέσα στα αυτοκίνητά λόγω έλλειψη πεζοδρομίου .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *