Ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Επιχειρηματικότητας  Πολιτικής Προστασίας & Πολιτισμού Ευάγγελου Κυπαρίσση

websupport Δελτία τύπου

Κύριε Γεραμάνη Στέλιο, σχετικά με την φωτογραφία που αναρτήσατε στα social media με το δημοτικό όχημα της Πολιτικής Προστασίας, ενημερώνω εσάς και όποιον άλλον ενδιαφέρεται, για τα κάτωθι:

  1. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου μας, δεν ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της, στο δημοσιουπαλληλικό 8ωρο, ώστε με τη λήξη της βάρδιας να αφήσουμε στην άκρη τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας και να πάμε στο σπίτι μας, ήρεμοι και ξέγνοιαστοι μέχρι το επόμενο πρωί που θα ξαναπιάσουμε δουλειά! Η Πολιτική Προστασία βρίσκεται 24 ώρες το 24ωρο σε επιφυλακή για την άμεση και έγκαιρη επέμβαση σε κάθε περιστατικό (ειδικά με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου) χωρίς καμία χρονοτριβή, για τη διάσωση ανθρώπινων ζωών και περιουσιών. Δεν έχουμε την πολυτέλεια χρόνου, να αλλάζουμε αυτοκίνητα, τη στιγμή του κινδύνου όταν μπορεί στον προσωπικά μας χρόνο, να βρισκόμαστε οπουδήποτε.
  2. Το παρόν δημοτικό όχημα το οποίο φωτογραφίσατε και ανεβάσατε, το αποκτήσαμε και το χρησιμοποιούμε ως Πολιτική Προστασία εδώ και 1 χρόνο (για την ακρίβεια 10 μήνες) και υπενθυμίζουμε ότι τα 2 προηγούμενα χρόνια που δεν το είχαμε, ο ίδιος πραγματοποιούσα τις περιπολίες επί 24ώρου βάσεως, χρησιμοποιώντας το προσωπικό μου όχημα, με δικό μου κόστος καυσίμων και φθορές χρήσης. Γιατί το έκανα αυτό; Γιατί τούτο επιβάλλει η συνείδησή μου, η αφοσίωση στο καθήκον και η προσφορά μου στον συνάνθρωπο και την πατρίδα, όταν ο κίνδυνος -όποιος κι αν είναι- παραμονεύει κάθε λεπτό κι εκεί που δεν το περιμένουμε.
  3. Όσον αφορά τα «περί συνέπειας και περί διαχείρισης δημοσίου χρήματος» υπενθυμίζουμε, αν και το γνωρίζουν άπαντες, ότι είμαι άμισθος Αντιδήμαρχος από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μου. Αυτό και μόνο απαντά στα περί «αλαζονείας και θράσους και υποτίμησης της νοημοσύνης των πολιτών».

Φαντάζομαι ότι έχετε πολλές φωτογραφίες από τις μετακινήσεις μου, ελπίζω κι εύχομαι μέσα σε αυτές να είναι και κάποιες από τις παρεμβάσεις μας στα συνεχή και καθημερινά συμβάντα και στις περιπολίες.

Εάν ωστόσο έχετε μόνο από τις… άλλες, θα σας περιμένω κ. Γεραμάνη την επόμενη φορά που θα είμαι εκεί έξω, να με ακολουθήσετε και να βγάλουμε μαζί φωτογραφίες. Όσο για τον χρόνο, μη σας προβληματίζει ούτε ν’ αναρωτιέστε μήπως εργάζεστε ή αναπαύεστε και δεν θα μπορέσετε. Είμαι έξω -όπως προείπα- από το ένα πρωί ως το επόμενο, οπότε δεν μπορεί… κάπου θα με πετύχετε επί το έργον!

 Μια ερώτηση θα ήθελα μόνο να σας θέσω: Σοβαρά τώρα, αυτό είναι το καινούριο αφήγημα της “αντιπολίτευσης”;

Κρίμα, μόνο κρίμα…

Ευάγγελος Κυπαρίσσης

Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας, Πολιτικής Προστασίας & Πολιτισμού

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •