Ανακοίνωση του Ιδρύματος Νιάρχος και της ΓΓΠΠ της κατασκευής του «Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροσβεστικού Σώματος  Ελλάδας» στη Νέα Μάκρη

websupport Δελτία τύπου

Ανακοινώθηκε και επίσημα από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος  και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η έναρξη των εργασιών του νέου «Κέντρου Εκπαίδευσης  Πυροσβεστικού Σώματος  Ελλάδας» στη Νέα Μάκρη, δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος το οποίο  και ευχαριστούμε θερμά.

Ένα ουσιαστικό έργο  επιπλέον  θωράκισης του τόπου μας για το οποίο επιλέχθηκε, ανάμεσα και σε άλλες τοποθεσίες,  ο Δήμος μας και συγκεκριμένα ο χώρος της  πρώην Αμερικανικής Βάσης στη Νέα Μάκρη,  οι εγκαταστάσεις της οποίας  θα αξιοποιηθούν και θα ανακατασκευαστούν.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Ιδρύματος Νιάρχος, η κατασκευή του  νέου Κέντρου Εκπαίδευσης, θα καλύπτει τις απαιτήσεις του Π.Σ., βασισμένο τόσο στις ελληνικές επιχειρησιακές ανάγκες, όσο και στις διεθνώς εφαρμοζόμενες πρακτικές εκπαίδευσης σε θέματα πυρόσβεσης και διάσωσης. 

Οι λειτουργίες χωρίζονται σε τέσσερις βασικές κατηγορίες: χώροι διδασκαλίας/γραφεία, εσωτερικοί χώροι πρακτικής εξάσκησης, χώροι διαβίωσης και υπαίθριες εκπαιδευτικές δομές. 

Συγκεκριμένα, οι νέες υπαίθριες δομές θα περιλαμβάνουν την κατασκευή ενός πεδίου εκπαίδευσης, έρευνας και διάσωσης από σεισμό (urban search and rescue), την τοποθέτηση ενός εξωτερικού εξομοιωτή πραγματικής πυρκαγιάς (live fire training prop) και την κατασκευή ενός τοίχου αναρρίχησης – πρόσοψης κτιρίου ο οποίος θα χρησιμοποιείται για εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις σε ειδικές τεχνικές διάσωσης, ορειβατικά συμβάντα καθώς και σε συνήθεις τεχνικές επέμβασης σε πυρκαγιές πολυκατοικιών, με χρήση ειδικών κλιμάκων. 

Η συνολική έκταση του οικοπέδου είναι 38,30 στρέμματα, ενώ βρίσκονται εντός αυτού 20 κτίρια που θα ανακαινιστούν εκ βάθρων.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Οι μακέτες απεικονίζουν το έργο μετά την ολοκλήρωσή του.

Η ανακοίνωση του Ιδρύματος Νιάρχος και η αναδημοσίευσή της από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας:

https://www.snf.org/el/grafeio-typou/lista-neon/2021/07/ksekina-i-kataskeyi-tou-neou-kentrou-ekpaideysis-tis-pyrosbestikis/?fbclid=IwAR3gRXRzd5FGj17r3hrR8h0zSvRxJYsT1egsCgpJ5GtySCgDR-vaTomEhS8

https://www.civilprotection.gr/el/simantika-themata/anadimosieysi-deltioy-typoy-idrymatos-stayros-niarhos-xekina-i-kataskeyi-toy-neoy?fbclid=IwAR3K9qXB3oz6kKuVE3fwLme9G4iHfM8QzoPP1lv5SisgGd67DjAD7hjH2Iw

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •