Αποτελεσματικότητα και στρατηγική στον Τομέα της Ανακύκλωσης του Δήμου Μαραθώνος

websupport Ανακύκλωση, Δελτία τύπου

Τις ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί και θα πραγματοποιηθούν από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη μέχρι και το τέλος του έτους, στον τομέα της Ανακύκλωσης του Δήμου Μαραθώνος, ανακοινώνει ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Καραγιάννης.

Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:

 1. Τοποθέτηση καφέ κάδων κομποστοποίησης στη Λαϊκή Αγορά της Νέας Μάκρης, καθώς και σε μανάβικα του Δήμου Μαραθώνος.
 2. Δημιουργία Γωνιών Ανακύκλωσης σε δέκα (10) στρατηγικά σημεία του Δήμου Μαραθώνος, που θα σηματοδοτούνται αναλόγως, με κίτρινο – μπλε – καφέ – κόκκινο κάδο και μπλε κώδωνα.
 3. Εκπόνηση μελέτης για τη δημιουργία Πράσινων Σημείων μέχρι 1.000τ.μ. σε πέντε (5) κόμβους, που έχουν ήδη επισημανθεί (εναπόθεση ηλεκτρικών συσκευών – στρωμάτων – ειδικών κάδων για μπάζα τα οποία ανακυκλώνονται – νάιλον από τα θερμοκήπια) και φυσικά το Τοπ 5 της Ανακύκλωσης!

Πέραν αυτών και στα πλαίσια της τακτικής ενημέρωσης της Διοίκησης του Δήμου Μαραθώνος αναφορικά με θέματα Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος, σημειώνονται και οι σχετικές δράσεις, που έχουν πραγματοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα, όπως:

 1. Τοποθέτηση μπλε και κίτρινων κάδων εξωτερικά σε όλα τα σχολεία με σημάνσεις, καθώς και μικρών κάδων εσωτερικού χώρου για πλαστικό – χαρτί – γυαλί (200 τεμάχια) τόσο στα σχολεία όσο και στα δημαρχεία Νέας Μάκρης και Μαραθώνος, αλλά και στην Κοινωφελή Επιχείρηση (ΚΕΔΜΑ).
 2. Υπογράφτηκε η σύμβαση για την επικαιροποίηση τοπικού σχεδίου διαχείρισης στερεών απόβλητων, καθώς και η προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Αττικής για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων (καφέ κάδοι).
 3. Ολοκληρώνεται η συμφωνία για τη διαχείριση των νάιλον από τα θερμοκήπια με σημείο ανακύκλωσης και εναπόθεσης.
 4. Παραδόθηκαν εικοσιπέντε (25) καφέ οργανικοί κάδοι στους δημότες, ενώ υπάρχει σταδιακή ζήτηση και ενημέρωση και τέλος, εκτυπώθηκαν 7.000 έντυπα για την ανακύκλωση μπλε και κίτρινων κάδων για διανομή στα σχολεία του Δήμου μας (Σεπτέμβριος 2020).
Μοιραστείτε το
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •