Εγκρίθηκε χρηματοδότηση 5.872.268,00 € για ψηφιακό, υδραυλικό εξοπλισμό και για λογισμικό ελέγχου του δικτύου ύδρευσης στη Νέα Μάκρη

websupport Δελτία τύπου

Εγκρίθηκε με την 23796/26-7-2021 Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα η πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος Μαραθώνος, για την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία εξειδικευμένου ψηφιακού και υδραυλικού εξοπλισμού, καθώς και λογισμικού για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση στα δίκτυα ύδρευσης της Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνος.

Πρόκειται για ένα ουσιαστικής σημασίας έργο  προϋπολογισμού 5.872.268,00 €, το οποίο θα συμβάλλει αποφασιστικά στον εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης, ώστε να υπάρχει άμεσος και αποτελεσματικός έλεγχος για διαρροές και απώλειες, την κατανάλωση του πόσιμου νερού και εν τέλει, την ποσότητα και την ποιότητά του. 

Έτσι, εξοικονομούνται πόροι, μειώνεται αποφασιστικά η σπατάλη του νερού με όφελος τόσο για το περιβάλλον, όσο και οικονομικό για το Δήμο και τους καταναλωτές.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας βρεθήκαμε πρόσωπο με πρόσωπο με πολλά και σημαντικά προβλήματα. Ο Δήμος μας είχε μείνει πίσω σε πολλά θέματα, όπως οι υποδομές και η ύδρευση. Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας και προωθούμε έργα που θα αλλάξουν προς το καλύτερο την καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης. Το συγκεκριμένο έργο, συνδυαζόμενο και με τα άλλα έργα υποδομής, όπως το αποχετευτικό και οι ασφαλτοστρώσεις, θα κάνουν τη ζωή όλων καλύτερη, ενώ έχουν και σημαντικό περιβαλλοντικό και οικονομικό αποτύπωμα. Και βέβαια, σχεδιάζουμε ήδη να προχωρήσουμε σε αντίστοιχες λύσεις για όλες τις δημοτικές κοινότητες του Δήμου, αφού λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους δεν ήταν δυνατή η ένταξή τους στην πρόταση που εγκρίθηκε».

Από πλευράς του ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Έργων κ. Βαγγέλης Σωτηρίου τόνισε: «Εργαζόμαστε καθημερινά με συνέπεια για να λύσουμε προβλήματα. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που θα μας βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό να εκσυγχρονίσουμε το σύστημα ελέγχου ύδρευσης του Δήμου και να αλλάξουμε την καθημερινότητα προς το καλύτερο, με σημαντικά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη».

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •