Μέριμνα για τους πυρόπληκτους φοιτητές του Ματίου

Ελεύθερες και φέτος οι μετεγγραφές για τους πυρόπληκτους φοιτητές του Δήμου Μαραθώνος

administrator Δελτία τύπου

Οι αφόρητες πιέσεις της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μαραθώνος και προσωπικά του Δήμαρχου κ. Στέργιου Τσίρκα προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και προσωπικά στην υπουργό κα Νίκη Κεραμέως, για ελεύθερες μετεγγραφές των πληγέντων φοιτητών από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018, έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η σημερινή (Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019) απόφαση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΦΕΚ 4053/Β/2019) αφορά στα τέκνα των οποίων η μόνιμη πρώτη κατοικία έχει καταστραφεί ολοσχερώς ή έχει υποστεί τέτοιας έκτασης λειτουργικές ζημιές που την καθιστούν μη κατοικήσιμη, ή η επιχείρηση γονέα έχει καταστραφεί ολοσχερώς, εξαιτίας του συμβάντος (πυρκαγιά 23ης Ιουλίου 2018).

Ειδικότερα, όσον αφορά στο δικαίωμα μετεγγραφής, οι διατάξεις της  απόφασης εφαρμόζονται και για όλους τους φοιτητές με μόνιμη κατοικία στις πυρόπληκτες περιοχές και συγκεκριμένα στη Δημοτική Ενότητα Νέας Μάκρης του Δήμου Μαραθώνος.

 

Δήλωση του Δήμαρχου Μαραθώνος

 

«Ένα δίκαιο αίτημα των φοιτητών μας και των οικογενειών τους, που βίωσαν την ανείπωτη τραγωδία της 23ης Ιουλίου 2018, για την επέκταση του ευεργετικού μέτρου της χορήγησης δικαιώματος μετεγγραφής σε σχολές της Αθήνας, ως κοινωνικό μέτρο στήριξης, έγινε από σήμερα (σ.σ. Πέμπτη 7/11/2019) πραγματικότητα.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μαραθώνος από την πρώτη στιγμή, στο πλευρό των φοιτητών και των οικογενειών τους, διεκδίκησε, με συνεχή επικοινωνία με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την υπογραφή σχετικής υπουργικής απόφασης.

Θέλω να ευχαριστήσω το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και προσωπικά την υπουργό κα Νίκη Κεραμέως, που ρύθμισε, επ’ ωφελεία των φοιτητών μας, αυτή την εκκρεμότητα και μάλιστα διασταλτικά, μέχρι το έτος 2021-2022.

Για τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Μαραθώνος και για εμένα προσωπικά η παιδεία του τόπου θ’ αποτελεί πάντα την πρώτη μας προτεραιότητα.

 

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος

Στέργιος Τσίρκας».

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •