Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στη Νέα Μάκρη

Εμποροπανήγυρη στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης 20 και 21 Μαϊου 2018

administrator Αποφάσεις Αντιδημάρχων, Δελτία τύπου

Ο Δήμος Μαραθώνος καλεί όσους επιθυμούν και νομιμοποιούνται να συμμετέχουν σε εμποροπανηγύρεις, να υποβάλουν αίτηση για την εμποροπανήγυρη των Αγ. Κων/νου & Ελένης Ν. Μάκρης, η οποία διοργανώνεται την 20ή και 21η Μαϊου 2018, επί της οδού Λιβυσίου και συγκεκριμένα από την πίσω πλευρά του προαύλιου χώρου του Ι.Ν. Αγ. Κων/νου & Ελένης, μέχρι και τη διασταύρωση των οδών Λιβυσίου και Μωσαίου.

Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν στην υπηρεσία πρωτοκόλλου του δήμου από Τετάρτη 9 Μαϊου 2018 έως και Τετάρτη 16 ΜαΪου 2018.

Το σύνολο των διατιθέμενων θέσεων είναι διακόσιες (200), σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 43/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνος «Περί καθορισμού θέσεων υπαιθρίου εμπορίου σε περίοδο εμποροπανηγύρεων για  το έτος 2018 εντός των διοικητικών ορίων της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Μάκρης».

Το πλάτος των θέσεων είναι τέσσερα (4) μ., με δυνατότητα να είναι μικρότερο σε κάποιες περιπτώσεις, ανάλογα με τυχόν περιορισμούς κάποιων σημείων.

Οι διατιθέμενες θέσεις αποτυπώνονται σε σκαρίφημα της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου για να είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων.

Οι διατιθέμενες προς παραχώρηση θέσεις διατίθενται ως είναι.

 

ΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ  :

Τεχνητά & αποξηραμένα άνθη και φυτά, ασημικά και Faux Bijou (Φο Μπιζού), Βιβλία, άνθη – φυτά, λουκουμάδες και ζαχαρώδη προϊόντα, μικροεργαλεία, είδη λαϊκής τέχνης, είδη δώρων και διακόσμησης, είδη οικιακής χρήσης –υαλικά, καλλυντικά, ξηροί καρποί, μέλι και προϊόντα μελισσοκομίας, ηλεκτρονικά, είδη Pet Shop, λευκά είδη – είδη προικός, εκκλησιαστικά είδη, είδη ένδυσης – υπόδησης, αξεσουάρ ένδυσης κ.λ.π., παιδικά παιχνίδια, παραδοσιακά προϊόντα, νωπά και αποξηραμένα φρούτα, παραδοσιακά Γλυκά ζαχαρώδη, καλαμπόκια ψητά & ποπ κορν, ψυχαγωγικά παίγνια, μαλλί γριάς και λουκουμάδες, τρόφιμα ψησταριάς (σουβλάκια-λουκάνικα-σάντουιτς- πατάτες κ.λπ.), εμπορεύματα που παρέχονται από κινητές καντίνες, παροχή πρόχειρων γευμάτων στους διερχόμενους που παρασκευάζονται επί τόπου εντός αυτοκινούμενων ή ρυμουλκούμενων οχημάτων (καντίνες) που σταθμεύουν σε συγκεκριμένη θέση και για χρόνο ίσο προς τη ληφθείσα άδεια.

Διευκρινίζεται ότι δεν επιτρέπεται η πώληση ειδών που προκαλούν την δημόσια αιδώ ή μπορούν να προκαλέσουν ατυχήματα σε μικρούς ή μεγάλους καθώς και ογκώδη εμπορεύματα που ενδεχομένως δυσκολεύουν τις μετακινήσεις μέσα στο χώρο της εμποροπανήγυρης και γενικά προκαλούν δυσχέρεια στους λοιπούς εμπόρους.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για την υποβολή της αίτησης συμμετοχής τα ενδιαφερόμενα φυσικά πρόσωπα υποβάλλουν στην αρμόδια υπηρεσία πρωτοκόλλου του δήμου αίτηση, επιδεικνύοντας:

α) την άδεια υπαίθριου εμπορίου που κατέχει ή τη «Βεβαίωση Δραστηριοποίησης Υπαίθριου Εμπορίου Ετήσιας Διάρκειας» από τον Δήμο μόνιμης κατοικίας του και

β) βιβλιάριο υγείας, εφόσον πρόκειται για διάθεση τροφίμων.

Έχοντας υπόψη τα ανωτέρω και τις διατάξεις του άρθ. 38 του Ν. 4497/2017 «Άσκηση υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων, εκσυγχρονισμός της επιμελητηριακής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις», οι προβλεπόμενες θέσεις κατανέμονται, ως εξής:

α) Τριάντα πέντε (35) θέσεις σε πωλητές που διαθέτουν όλα τα νόμιμα φορολογικά παραστατικά, ΚΑΔ σχετικό με τη δραστηριοποίηση στο υπαίθριο εμπόριο και «Βεβαίωση Δραστηριοποίησης Υπαίθριου Εμπορίου Ετήσιας Διάρκειας» από τον Δήμο μόνιμης κατοικίας τους.

β) Δέκα (10) θέσεις  σε πωλητές βιομηχανικών ειδών αδειούχους λαϊκών αγορών και σε κατόχους παραγωγικής άδειας λαϊκών αγορών με αντικείμενο εκμετάλλευσης άνθη, φυτά και μεταποιημένα προϊόντα.

γ) Πέντε (5) θέσεις σε αδειούχους πλανόδιου ή στάσιμου εμπορίου.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην υπηρεσία πρωτοκόλλου του Δήμου Μαραθώνος, συνοδευόμενες απαραιτήτως από όλα τα απαιτούμενα  δικαιολογητικά από τους ενδιαφερόμενους αυτοπροσώπως ή από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, το οποίο θα πρέπει να υποβάλλει την γραπτή εξουσιοδότηση με θεωρημένη την υπογραφή του εξουσιοδοτούντος.

Αιτήσεις με ελλιπή δικαιολογητικά, καθώς επίσης και αιτήσεις που θα έχουν υποβληθεί εκτός του προαναφερθέντος χρονικού διαστήματος,  θα απορρίπτονται.

Το τέλος χρήσεως κοινόχρηστου χώρου είναι είκοσι (20) €/μέτρο.

Ο Αντιδήμαρχος
Ιωάννης Ζαγάρης


Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •