Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για το Πολιτιστικό Κέντρο στην αφετηρία του Μαραθώνα

websupport Δελτία τύπου

Χρηματοδοτήθηκε εκ νέου, μετά από τη σχετική υπερψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, το έργο του Πολιτιστικού Κέντρου στην αφετηρία του Μαραθώνα, με το ποσό των 4.100.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο έργο που προορίζεται να στεγάσει το Δημαρχείο μεταξύ άλλων, πολιτιστικών και συνεδριακών χώρων, όχι μόνο απεντάχθηκε κατά την προηγούμενη Δημοτική θητεία, από εξασφαλισμένη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά κι επιβάρυνε τον Δήμο (δλδ τους δημότες) με 1.000.000 ευρώ χρέος.

Στο ίδιο Περιφερειακό Συμβούλιο, της Τετάρτης 29 Ιουλίου 2020, ψηφίστηκαν και άλλα έργα για τον Δήμο Μαραθώνος, όπως:

– Υπογειοποίηση Δικτύου Ηλεκτροδότησης στην πλατεία Νέας Μάκρης.

– Ανάπλαση της Κεντρικής Νησίδας επί της λεωφόρου Μαραθώνος (Λεωφόρος Διονύσου – Οδός Σ. Παπαπολίτη).

– Μελέτη και υλοποίηση για το «Πιλοτικό Πρόγραμμα Ολιστικής Πράσινης Αστικής Αναζωογόνησης στους Δήμους Μαραθώνος και Ραφήνας-Πικερμίου», που αφορά την ανάπλαση της πλατείας «23ης Ιουλίου» στον Νέο Βουτζά.

Επιπροσθέτως, ψηφίστηκε η μελέτη για την κατασκευή παραλιακής οδού, η οποία θα ενώσει τους Δήμους, Μαραθώνος και Ωρωπού, με το ποσό των 2.300.000 ευρώ, δημιουργώντας έναν συνδετικό άξονα Πολιτισμού, Τουρισμού και Ανάπτυξης!

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος με τη θετική έκβαση και προώθηση των έργων, ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας, ανέφερε τα εξής: «Η επαναφορά του Πολιτιστικού Κέντρου στην αφετηρία του Μαραθώνα και η εκ νέου εξασφάλιση της χρηματοδότησης, αποτελούσε ένας από τους πρωταρχικούς μας στόχους. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, ο οποίος ενήργησε άμεσα, από τη στιγμή που τον ενημέρωσα για την απένταξη του έργου, τους Αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών και Ανατολικής Αττικής κ.κ. Νίκο Πέππα και Θανάση Αυγερινό αντίστοιχα και τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο κ. Θανάση Κατσιγιάννη, που πάντοτε ανταποκρίνονται στις ανάγκες του Δήμου μας. Ευχαριστώ επίσης τον Βουλευτή Ανατολικής Αττικής κ. Βασίλη Οικονόμου, του οποίου η συμβολή ήταν καθοριστική στο μεγάλο έργο του Βορειοανατολικού Μετώπου. Συνεχίζουμε τον αγώνα δρόμου που έχουμε ξεκινήσει από την επομένη των εκλογών, προκειμένου να ξεκολλήσουμε βαλτωμένες χρηματοδοτήσεις. Προχωράμε…».

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •