Εργασίες συντήρησης στο Δημοτικό σχολείο Ανατολής

websupport Δελτία τύπου, Τεχνικές Υπηρεσίες

Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα το Δημοτικό σχολείο Ανατολής υπήρξε ξεχασμένο και υποβαθμισμένο, όπως και τα υπόλοιπα 33 σχολεία του Δήμου Μαραθώνος. Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε ένας από τους βασικούς στόχους που θέσαμε ήταν η συντήρηση και αναβάθμιση των σχολικών μας μονάδων για την φοίτηση των παιδιών μας σε ασφαλή και ευπρεπή σχολικά κτίρια.

Ανταποκρινόμενοι άμεσα στην έκκληση του Διευθυντή του Δημοτικού σχολείου Ανατολής κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, πραγματοποιήσαμε αυτοψία στις εγκαταστάσεις και διαπιστώσαμε ότι έπρεπε να γίνει μια σειρά εργασιών για την επιδιόρθωση ζημιών. Οι εργασίες που καταγράψαμε είναι η επισκευή της κεραμοσκεπής και το βάψιμο της αίθουσας 24, η αλλαγή σπασμένων μαρμάρων, η αλλαγή μιας σπασμένης γυψοσανίδας, το βάψιμο κάγκελων περιμετρικά, η ολοκλήρωση των εργασιών για την έκδοση πιστοποιητικού πυρασφάλειας κλπ. Μέχρι σήμερα 27 Νοεμβρίου οι περισσότερες από τις προαναφερόμενες εργασίες έχουν ολοκληρωθεί.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών επισκευής της στέγης με νέα κεραμοσκεπή, πραγματοποιήθηκε αυτοψία την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, από κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου παρουσία και του αντιδημάρχου κ. Ιωάννη Μπούσουλα, με σκοπό την γνωμοδότηση για το αν η αίθουσα πληροί τους κανονισμούς ασφαλείας και να παραδοθεί προς χρήση. Παρότι δεν υπήρχε κίνδυνος, έγινε προληπτικά από εργαζόμενους του δήμου αποψίλωση μέρους του σοβά στο ταβάνι και αποφασίστηκε ότι η αίθουσα θα παραμείνει κλειστή μέχρι την ολική αποκατάστασή της.

Όσον αφορά στο πιστοποιητικό πυρασφάλειας σας ενημερώνουμε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο σχολείο βάση της μελέτης, έχει κατατεθεί ο φάκελος στην πυροσβεστική και επίκειται ο έλεγχος της για την έκδοση του πιστοποιητικού. Μάλιστα με την έκδοση του πιστοποιητικού όπως έχουμε δεσμευτεί θα προχωρήσουμε στην ίδρυση του 3ου ΚΔΑΠ που θα  λειτουργήσει στο εν λόγω σχολείο.

Παραμένουμε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με όλα τα σχολεία, προσπαθώντας να λύνουμε χρονίζοντα και τρέχοντα προβλήματα.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •