Ετοιμότητα Υπηρεσιών & Εθελοντικών Ομάδων λόγω Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

websupport Πολιτική Προστασία

ΣΧΕΤ: α. Το υπ. αρ. πρωτ. 7767/30-10-2019 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με θέμα «Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.» (ΑΔΑ: ΩΧΦΧ46ΜΚ6Π-ΩΛΨ).

β. Το υπ’ αρ. πρωτ. 8794/06-12-2019 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με θέμα:1η έκδοση Γενικού σχεδίου αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Πλημμυρικών Φαινομένων με την κωδική ονομασία «Δάρδανος» (ΑΔΑ:ΨΓΚΟ46ΜΤΛΒ-Φ04)

γ. Το υπ. αρ. πρωτ. 8447/17-09-2021 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων».

δ. Το υπ’ αριθ.1755/09-06-2022 έγγραφο της Γ.Γ.Π.Π./Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ/Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας με συνημμένο το A.A. 6/2022 Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ. Με βάση τις προβλέψεις της ΕΜΥ (σχετικό δ),

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού με Α.Α 12/2022, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αναβαθμίζεται σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Βαρομετρικό χαμηλό θα δημιουργηθεί στο Ιόνιο το οποίο θα κινηθεί ανατολικά και θα προκαλέσει την κακοκαιρία “GENESIS” η οποία θα επηρεάσει κυρίως τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα  έως και το βράδυ του Σαββάτου (11-06-2022) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστεί βαθμιαία, από το πρωί της Παρασκευής (10.06.2022) και η ανατολική Στερεά, με τα φαινόμενα προς το βράδυ να εξασθενούν. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες του Σαββάτου (11.06.2022) θα επηρεαστεί πρόσκαιρα και η Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) και η ανατολική Πελοπόννησος.

Κατ εντολή του Δημάρχου Μαραθώνος κ. Στέργιου Τσίρκα και συντονισμό του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελου Κυπαρίσση θα βρίσκονται σε ετοιμότητα και επιφυλακή οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες , καθώς και οι εθελοντικές ομάδες του Δήμου μας από σήμερα το μεσημέρι ως τη λήξη των όποιων καιρικών φαινομένων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα.

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •