Ετοιμότητα Υπηρεσιών και εθελοντικών ομάδων λόγω εκτάκτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (5η επικαιροποίηση)

websupport Δελτία τύπου, Πολιτική Προστασία

ΣΧΕΤ: α. Το υπ’ αρ. πρωτ. Α2033/18-10-2022 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με θέμα: 2η Έκδοση του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Πλημμυρικών Φαινομένων με την κωδική ονομασία «ΔΑΡΔΑΝΟΣ 2», στα πλαίσια του Γενικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας με τη συνθηματική λέξη “Ξενοκράτης”. (ΑΔΑ:ΨΘ5Ο46ΝΠΙΘ-55O) β. Το υπ. αρ. πρωτ. Α1841/05-10-2022 έγγραφο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας/Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με θέμα «Έργα και μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση Πλημμυρικών φαινομένων- Προπαρασκευαστικές δράσεις εμπλεκόμενων φορέων.» (ΑΔΑ: 6Μ1Β46ΝΠΙΘ-567). γ. Το υπ. αρ. πρωτ. Α1883/10-10-2022 έγγραφο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας/Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση Πλημμυρικών φαινομένων». δ. Tο υπ’αρ.πρωτ. Α2614/02-12-2022 (ΑΔΑ:Ρ70Β46ΝΠΙΘ-20Θ) έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με θέμα: 2η Έκδοση του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Χιονοπτώσεων και Παγετού με την κωδική ονομασία «ΒΟΡΕΑΣ 2», στα πλαίσια του Γενικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας με τη συνθηματική λέξη “Ξενοκράτης”. ε. Το υπ’αρ.πρωτ. Α2712/09-12-2022 έγγραφο της ΓΓΠΠ με θέμα «Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό». στ. Το υπ’ αριθ.354/07-02-2023 έγγραφο της Γ.Γ.Π.Π./Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ./Μονάδα Εμπλεκόμενων Φορέων με συνημμένη την επικαιροποίηση του A.A. 02/03-02-2023 Έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ. Δεδομένων των προγνώσεων της ΕΜΥ (σχετ. στ), το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 03-02-2023, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ως εξής: Οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις που εκδηλώνονται ήδη στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας, προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Μαγνησία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων (κυρίως στα δυτικά τμήματα) και της Κρήτης (κυρίως στα δυτικά και κεντρικά). Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι και από τα βόρεια. Διανομή μέσω ‘ΙΡΙΔΑ’ με UID: 63e1fe940d794546daeeb59a στις 07/02/23 09:33 Ειδικά για την Αττική αναμένεται χιονόνερο ή χιόνι, ενώ κατά περιόδους στις βορειότερες περιοχές θα υπάρχει πρόσκαιρη ένταση των χιονοπτώσεων οπότε τα φαινόμενα θα εκδηλώνονται και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου. Από το απόγευμα αναμένεται σταδιακή ύφεση των φαινομένων. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Με  εντολή του Δημάρχου Μαραθώνος κ. Στέργιου Τσίρκα  και συντονισμό του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελου Κυπαρίσση, οι υπηρεσίες του Δήμου και οι Εθελοντικές Ομάδες θα συνεχίσουν να  βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα ως την λήξη των όποιων καιρικών φαινομένων. Θα βρίσκονται σε ετοιμότητα τα μηχανήματα και το προσωπικό που μπορεί να επιχειρήσουν για δράσεις αποχιονισμού στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς του Δήμου μας.  Οι θερμαινόμενοι χώροι είναι ανοικτοί. Υπάρχει διαθέσιμη επαρκής ποσότητα αντιπαγετικού άλατος.

Περισσότερες πληροφορίες για την εξέλιξη του καιρού καθώς και για τις συνεχείς επικαιροποιήσεις του Έκτακτου Δελτίου από το διαδικτυακό τόπο της ΕΜΥ (www.emy.gr).

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •