Η ανακύκλωση έχει Αφετηρία τον Δήμο Μαραθώνος

Τμήμα Πληροφορικής Ανακύκλωση, Δελτία τύπου

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ έχει Αφετηρία τον Δήμο Μαραθώνος

Με την παραπάνω φράση, ως ένα από τα βασικά συνθήματα της δράσης, ξεκινάει με αξιώσεις, δυναμικά και οργανωμένα, η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ στον Δήμο Μαραθώνος.

Ως υπεύθυνο, εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας όρισε τον κ. Νίκο Καραγιάννη, ο οποίος έχει ήδη προχωρήσει, με τη σύμφωνη γνώμη τόσο του Αντιδημάρχου Καθημερινότητας κ. Χρήστου Στάμου όσο και του Διευθυντή της Υπηρεσίας κ. Παναγιώτη Ηλία, στην υλοποίηση των φάσεων κι ενεργειών προκειμένου για την επιτυχία της Ανακύκλωσης, με πρώτη και σημαντικότερη την ενημέρωση των πολιτών.

Στην πρώτη φάση έχει σχεδιαστεί και πραγματοποιηθεί μεταξύ άλλων, η σχετική ενημέρωση, τόσο των Προέδρων των Κοινοτήτων όσο και των Προέδρων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και των Διευθυντών των Σχολείων.

Μπλε και κίτρινοι κάδοι τοποθετούνται σε: Μαραθώνα, Παραλία Μαραθώνος, Κάτω Σούλι, Άνω Σούλι, Γραμματικό, Βαρνάβα, Καλέντζι, Νέα Μάκρη και Νέο Βουτζά.

Η έναρξη του προγράμματος της Ανακύκλωσης έχει οριστεί για τις 3 Μαρτίου 2020 (ημέρα Τρίτη μετά την Καθαρά Δευτέρα) κι εν τω μεταξύ θα γίνουν παρουσιάσεις για την ενημέρωση των μαθητών, όχι μόνο στις σχολικές μονάδες αλλά και σε: Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών και Μέσης Εκπαίδευσης.

Στους χώρους που θα τοποθετηθούν μπλε και κίτρινοι κάδοι θα μπει ειδική σήμανση, θα παρέχεται συνεχή ενημέρωση των κατοίκων, ενώ θα προτιμηθούν κι επιλεγούν: επιχειρήσεις, μαγαζιά, καταστήματα εστίασης, ως σημεία για την τοποθέτηση των κάδων.

Σ’ επόμενη φάση, μπλε κάδοι θα τοποθετηθούν και μάλιστα σε περισσότερες περιοχές του Δήμου Μαραθώνος, όπως: Ζούμπερι, Ανατολή, Μάτι και Αγία Μαρίνα της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μάκρης.

Στη διάρκεια των θερινών μηνών, από Μάη έως και Αύγουστο, θα υλοποιηθούν αθλητικές και άλλες δραστηριότητες για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών, με την καμπάνια να συνεχίζεται όλο κι ευρύτερα και σε όλη την περιφέρεια του Δήμου Μαραθώνος και με την προμήθεια καφέ κάδων.

Στη φάση των καφέ κάδων θα ξεκινήσει η κομποστοποίηση, ενώ σχεδιάζεται συνεργασία με Εταιρία για την εκμετάλλευση των ναύλων από τα θερμοκήπια, καθώς και στη μελλοντική συγκομιδή φύλλων, με συγκεκριμένο μηχάνημα πολτοποίησης και σε ορισμένο χώρο συγκομιδής των υλικών.

«Το 2020 θα είναι έτος Ανακύκλωσης για τον Δήμο Μαραθώνος και όλες οι ενέργειές μας πλέον, εστιάζονται στην επιτυχία των δράσεων που ξεκινούμε, με απώτερο στόχο τη δραστική μείωση των απορριμμάτων κι ως εκ τούτου την εξοικονόμηση (εκτός των άλλων) Χιλιάδων Ευρώ για τους δημότες» δηλώνει ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας.

Να σημειωθεί ότι οι μπλε κάδοι δέχονται: γυάλινα και πλαστικά μπουκάλια, αλουμίνια και λευκοσίδηρος, ενώ οι κίτρινοι κάδοι: εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία, φακέλους, χαρτοκιβώτια και χάρτινες συσκευασίες.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •