Θέματα ημερήσιας διάταξης Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

websupport Δελτία τύπου, Πολιτική Προστασία Σχολιάστε

  1. Ετοιμότητα Δήμου Μαραθώνος στην υποβοήθηση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος στην καταστολή δασικών πυρκαγιών.
  2. Ετοιμότητα Δήμου Μαραθώνος στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης των συνεπειών που προκαλούνται από δασικές πυρκαγιές, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών ,στα πλαίσια εφαρμογής του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ 2», με έμφαση στις διαδικασίες υλοποίησης της δράσης της οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών και του Ειδικού Σχεδίου Οργανωμένης Απομάκρυνσης Πολιτών του Δήμου Μαραθώνος .Παράρτημα Θ.
  3. Επικαιροποίηση Σχεδίου Οργανωμένης Απομάκρυνσης Κατασκηνωτών και προσωπικού Ε. Κατασκήνωσης στον Άγιο Ανδρέα.
  4. Επικαιροποίηση Σχεδίου δράσεων Πολιτικής Προστασίας σε επίπεδο Δήμου για την Οργανωμένη Εγκατάλειψη των Δημοτικών Καταστημάτων σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες από υπαλλήλους και Δημότες σε περιπτώσεις εκτάκτων συνθηκών
  5. Επικαιροποίηση Σχεδίου του Δήμου Μαραθώνα Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών ,σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Γενικό Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας με την κωδική ονομασία “ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ 2”
  6. Επικαιροποίηση Μνημονίου Ενεργειών Σχολικών Μονάδων του Δήμου Μαραθώνος για την διαχείριση Σεισμικού Κινδύνου, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ο.Α.Σ.Π.
  7. Επικαιροποίηση Μνημονίου Ενεργειών Παιδικών Σταθμών του Δήμου Μαραθώνος για την διαχείριση Σεισμικού Κινδύνου, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ο.Α.Σ.Π
  8. Μνημόνια Ενεργειών – 4ο Νηπιαγωγείο Νέας Μάκρης , Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας.
  9. Μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας κατά τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας βάσει του Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς ,που εκδίδεται καθημερινά κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
  10. Μνημόνια συνεργασίας με τις εθελοντικές ομάδες του Δήμου.
  11. Ακύρωση μνημονίου συνεργασίας Δήμου –ΠΥΣΕΘ για χρήση Δ. Κατασκήνωσης.
  12. Παραχώρηση πυροσβεστικών οχημάτων Δήμου στο Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Μαραθώνα – ΣΕΔΜ
  13. Παραχώρηση Πυροσβεστικού Οχήματος στο Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Ν. Βουτζά – ΠΥΣΕΘ
  14. Ενημέρωση κοινού για την λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από δασικές πυρκαγιές.
  15. Προγραμματισμός Ασκήσεων Πολιτικής Προστασίας.
  16. Διενέργεια άσκησης ετοιμότητας προληπτικής οργανωμένης απομάκρυνσης Πολιτών λόγω δασικής  πυρκαγιάς εν εξελίξει στο Δήμο Μαραθώνος με την κωδική ονομασία «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ 2024» σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικών Καταστροφών  και τη Διεύθυνση Σχεδιασμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *