Λήγει το μέτρο της δωρεάν αποκομιδής κλαδευτικών υπολειμμάτων από αύριο 1η Απριλίου

websupport Δελτία τύπου, Καθαριότητα, Υπηρεσία Πρασίνου 2 Σχόλια

Η Υπηρεσία Καθαριότητας από τα τέλη Ιανουαρίου ήρθε αντιμέτωπη με την απομάκρυνση και διαχείριση ενός τεράστιου όγκου κλαδευτικών υπολειμμάτων που προέκυψαν από την καταστροφή που προκάλεσαν τα ακραία  καιρικά φαινόμενα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μέχρι σήμερα, έχουμε πραγματοποιήσει πάνω από 3.000 δρομολόγια μεταφέροντας γύρω στα 36.000 κυβικά κλαδευτικών υπολειμμάτων, εργαζόμενοι με ότι μέσα διαθέτουμε και όλες μας τις δυνάμεις ακόμα και τα Σαββατοκύριακα.  

Η Υπηρεσία Καθαριότητας αξιολογώντας την τωρινή κατάσταση (έχει απομακρυνθεί περίπου το 95% των κλαδευτικών υπολειμμάτων που προέκυψαν από την κακοκαιρία), πήρε την απόφαση να μην δοθεί νέα παράταση στην δωρεάν απομάκρυνση κλαδευτικών υπολειμμάτων. Η αποκομιδή τους από αύριο 1η Απριλίου θα γίνεται ακολουθώντας την διαδικασία και τις χρεώσεις που αναγράφονται στον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου μας.

Επειδή παρατηρείται και πάλι το φαινόμενο του «ξεσαβουρώματος», παρακαλούνται οι δημότες να μην προβαίνουν σε αυθαίρετη ρίψη ογκωδών αντικειμένων και κλαδευτικών υπολειμμάτων, έτσι ώστε να κρατήσουμε τις πόλεις μας καθαρές, να γίνεται το έργο της υπηρεσίας μας αποτελεσματικότερα και να αποφεύγεται η επιβολή βαριών προστίμων από την Δημοτική Αστυνομία και τους επόπτες.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας Δήμου Μαραθώνος

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχόλια 2

  1. Από καλλιμαχου και μαραθωνομαχων παντως στη νέα μάκρη δεν μαζεψατε τπτ ως οφείλατε…

  2. Στη διασταύρωση Λ.Ποσειδώνος και Γαλάζιας Ακτής στο Σχινιά, απέναντι ακριβώς από την είσοδο της Γαλάζιας Ακτής, εκεί που συγκεκριμένα βρίσκεται το ψητοπωλείο-ψιλικατζίδικο, έχει μαζευτεί πολύ μεγάλη ποσότητα κλαδευτικών υπολλειμάτων και όχι μόνο. Πρέπει να πετάχτηκαν πιθανόν εντός του Μαρτίου, καθότι τέλος Φεβρουαρίου που βρέθηκα στο Σχινιά υπήρχαν πολύ λίγα. Αρχές Απριλίου που ξαναπήγα ο όγκος τους ήταν υπερπολλαπλάσιος, πρωτοφανής για χειμώνα. Σε κάθε περίπτωση παρακαλώ όπως μεριμνήσετε για την αποκομιδή τους, διοτί εκτός των άλλων υπάρχει και ο κίνδυνος της φωτιάς. Ευχαριστώ πολύ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *