Λήψη έκτακτων μέτρων πρόληψης στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά – Μαραθώνα την Τρίτη 14 Ιουλίου λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

websupport Δελτία τύπου, Πολιτική Προστασία

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Τρίτη 14 Ιουλίου 2020, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4)

Στις περιπτώσεις αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς, βαθμού επικινδυνότητας 4 ή 5 (πολύ υψηλός κίνδυνος/κατάσταση συναγερμού )εφαρμόζεται το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων εντός του πευκοδάσους και της παραλίας του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα.

Η απαγόρευση αφορά στην ημέρα πρόβλεψης και έχει ισχύ από την 7η πρωινή ταύτης έως την 7η πρωινή της επομένης.

Παρακαλείται το κοινό όπως συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών που θα περιπολούν στην περιοχή του Σχινιά και στην οποία θα απαγορεύεται η πρόσβαση και η διέλευση οχημάτων και πεζών.

Παρακαλούμε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Εφαρμογή Μέτρου προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και
παραμονής εκδρομέων

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •