Μέτρα ελάφρυνσης των επιχειρήσεων του Δήμου Μαραθώνος σε εφαρμογή και της ΠΝΠ από 23/3/2020 ΦΕΚ 68/20/3/2020

websupport Δελτία τύπου

  1. Οι επιχειρήσεις να μην επιβαρύνονται με δημοτικά τέλη για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους, καθώς επίσης και των δημοτικών τελών καθαριότητας, για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η αναστολή λειτουργίας τους βάσει των εκδοθείσων ΠΝΠ.
  1. Αναστολή από 1/3/2020 έως 31/5/2020 της καταβολής των μηνιαίων μισθωμάτων για δημοτικούς χώρους που εκμισθώνονται από τον Δήμο συμπεριλαμβανομένων και των κυλικείων των κοιμητηρίων (Παρ. 7 του αρθρ. 37 της από 23/3/2020 ΠΝΠ), για όσες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές και για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η αναστολή λειτουργίας τους βάσει των εκδοθείσων ΠΝΠ.
  1. Αναστολή καταβολής των μηνιαίων ρυθμισμένων οφειλών – δόσεων για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η αναστολή λειτουργίας τους βάσει των εκδοθείσων ΠΝΠ.
  1. Όσον αφορά την επιστροφή χρημάτων που έχουν ήδη καταβληθεί, αυτά θα συμψηφιστούν. Διευκρινίζεται ότι στον Δήμο Μαραθώνος δεν έχουν προκαταβάλει Δημοτικά Τέλη Δημοτικών χώρων.
  1. Η Δημοτική αρχή θα αναλάβει να στείλει επιστολή προς όλα τα συναρμόδια Υπουργεία ώστε οι αγρότες και οι αλιείς που αποτελούν μεγάλο μέρος του παραγωγικού ιστού του Δήμου μας να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους του επιδόματος των 800€ και των λοιπών ευεργετημάτων.
  1. Σύμφωνα με την υπ’αριθ.35/2020 ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ «Τετράπολις» Δήμου Μαραθώνος, όσοι είναι υπόχρεοι καταβολής τροφείων, για το χρονικό διάστημα που οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί είναι σε αναστολή λειτουργίας, απαλλάσσονται της καταβολής τροφείων.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών

Νικόλαος Ευαγγελόπουλος

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •