Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκε ο 7ος Ημιμαραθώνιος Μαραθώνα

websupport Αθλητισμός, Δελτία τύπου

Σε πανηγυρικό κλίμα, με μεγάλη επιτυχία και με πάνω από 1600 εγγραφές συμμετεχόντων –αριθμός που ξεπέρασε κάθε προσδοκία–  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 η μεγαλύτερη μαζική αθλητική γιορτή του Δήμου Μαραθώνος και όλης της Αν. Αττικής, στην Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου, ο 7ος Ημιμαραθώνιος Μαραθώνα με το σύνθημα «Τρέξε για ένα βιώσιμο Κόσμο».

Η διοργάνωση ήταν του Δήμου Μαραθώνος και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μαραθώνος (Κ.Ε.Δ.ΜΑ.) ενώ ο αγώνας πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα και τη μεγάλη χορηγία της Περιφέρειας Αττικής. 

Με τη συμμετοχή τους, ενήλικες και παιδιά, έδωσαν τον παλμό και χωρίς να πτοούνται από τον αέρα έβαλαν τα δυνατά τους για να τερματίσουν στον καλύτερο δυνατό χρόνο. Επαγγελματίες αθλητές, ερασιτέχνες δρομείς και λάτρεις του αθλητισμού έγιναν ένα σε αυτήν την μεγάλη συμπεριληπτική γιορτή του αθλητισμού με κύριο σκοπό την συμμετοχή, την διαδρομή και όχι μόνο την νίκη.

Τεράστιο μάθημα ζωής, πίστης και αισιοδοξίας για όλους μας ήταν οι συμμετοχές των αθλητών ΑμεΑ του Συλλόγου ΙΩΝΑΣ που διαγωνίστηκαν σε χειρήλατα  καρότσια,  των παιδιών ΑμεΑ που συμμετείχαν με την βοήθεια των ακούραστων γονιών τους, ατόμων με μειωμένη όραση και ατόμων με αυτισμό, ζωντανά παραδείγματα προς μίμηση που αποδεικνύουν καθημερινά ότι τίποτα στην ζωή δεν είναι ανέφικτο.

Συγκινητικές επίσης ήταν οι συμμετοχές των μεγαλύτερων ηλικιακά συμμετεχόντων που απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι δεν μετρά η ηλικία αλλά η θέληση, με ξεχωριστή την συμμετοχή του δικού μας 93χρονου Στέλιου Πρασσά, του γηραιότερου Μαραθωνοδρόμου, ο οποίος βραβεύτηκε για την προσφορά του στον αθλητισμό με τιμητική πλακέτα.

Την πιο όμορφη νότα  στην διοργάνωση όμως την  έδωσαν όλα τα παιδιά και ειδικά οι λιλιπούτιοι  φίλοι μας που συμμετείχαν χέρι -χέρι με τους γονείς τους και το καταδιασκέδασαν, αντιλαμβανόμενοι παράλληλα τα αθλητικά  ιδεώδη που πρεσβεύει ο τόπος μας και την ιδέα της ευγενούς άμιλλας. Η χαρά στα μάτια τους ήταν για εμάς η καλύτερη ανταμοιβή.

Τα θετικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  που μας δίνουν ικανοποίηση και δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, ανέδειξαν και συνεχίζουν να αναδεικνύουν  την μεγάλη  επιτυχία και δυναμική  της διοργάνωσης, την οποία είμαστε βέβαιοι ότι την επόμενη χρονιά θα αγκαλιάσουν ακόμη περισσότεροι δημότες και επισκέπτες.

Ευχαριστούμε θερμά τον Τεχνικό Διευθυντή της Διοργάνωσης Αργύρη Αλεξανδρή, τον Τεχνικό Σύμβουλο Γρηγόρη Σκουλαρίκη, τον Οικονομικό Διευθυντή της ΚΕΔΜΑ Νίκο Κρυμάνδαλη, την συνεργάτιδα της ΚΕΔΜΑ  Ευαγγελία Λαμπαρού και τον γιατρό του αγώνα τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Ζορμπά.

Επίσης, τους 166 εθελοντές των εθελοντικών ομάδων και συλλόγων: Δημοτική Οργάνωση  Εθελοντών Μαραθώνα, Επιμορφωτικός Σύλλογος Νέας Μάκρης, Σύλλογος Ρουμελιωτών ΒΑ Αττικής, Σύλλογος Αρκάδων Νέας Μάκρης- Ραφήνας- Μαραθώνα «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Τύμβος», Αθλητικός Σύλλογος «Φειδιππίδης», Αστέρας Νέας Μάκρης -Μαραθώνα, Χαμόγελο Του Παιδιού, Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Μαραθώνα –ΣΕΔΜ, Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Νέου Βουτζά –Προβάλινθου -ΠΥΣΕΘ, τους μεμονωμένους εθελοντές μας και όλους τους διαγωνιζόμενους των συλλόγων που έλαβαν μέρος.

Τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου Κρητών Νέας Μάκρης -Μαραθώνα και του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης για τους μοναδικούς χορούς που «στόλισαν» την διοργάνωση.

Θερμές ευχαριστίες αξίζουν στους χορηγούς, στην Τροχαία Ανατολικής Αττικής για την συμβολή της, στην Δημοτική Αστυνομία και στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου μας.

Το μεγαλύτερο ευχαριστώ το χρωστάμε σε όλους τους μικρούς και μεγάλους συμμετέχοντες του φετινού 7ου Ημιμαραθωνίου Μαραθώνα που μας χάρισαν μοναδικές στιγμές. Συγχαρητήρια σε όλους!

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μαραθώνος  Στέργιος Τσίρκας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΜΑ Μανώλης Γεωργάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Νίκος Πέππας, οι Βουλευτές Αν. Αττικής Γιώργος Βλάχος και Βασίλης Οικονόμου, οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Στάμος, Βαγγέλης Κυπαρίσσης, Γιώργος Ζορμπάς, Γιάννης Μπούσουλας και Νίκος Καραγιάννης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αργύρης Λάσκος, Στέλιος Γεραμάνης και Βασίλης Αλικιώτης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μαραθώνα Κώστας Λάσκος, οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Κυριακού, Δημήτρης Κυριακός, Γιώργος Λέπουρης, Παναγιώτης Γκιάλπης και Αγγέλα Ράικου, το μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΜΑ Νίκος Παπαργύρης, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Ανατολικής Αττικής Δημήτρης Αγγελής, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Λάζαρος Καραούλης κ.α.

Τα αποτελέσματα του αγώνα θα τα βρείτε στην ιστοσελίδα του Ημιμαραθώνιου Μαραθώνα στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://tinyurl.com/yc6vu72y

Τις φωτογραφίες τους οι αθλητές μπορούν να τις κατεβάσουν δωρεάν από τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.energyphotos.gr/event/marathonas-half-22/

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •