Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 1oς Μαραθώνιος Γαστρονομίας μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής τέχνης

websupport Δελτία τύπου

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή  πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 25 Ιουλίου ο 1οςΜαραθώνιος Γαστρονομίας στην παραλία Μαραθώνα κατόπιν  πρωτοβουλίας του Δήμου Μαραθώνος, σε συνεργασία με την Ένωση Εστιατόρων & Συναφών Αττικής, την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος (Chefs Club of Greece) και την Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Δήμαρχος Μαραθώνος  Στέργιος Τσίρκας ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του: «Ο Μαραθώνας είναι παγκοσμίως γνωστός για την ιστορία του, όμως δεν είναι μόνο αυτό. Είναι οι παραγωγοί μας, είναι οι άνθρωποι της εστίασης που πρέπει να αναδειχτούν και να δείξουν την αξία τους. Το πρώτο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Ζαχαροπλαστικής που διοργάνωσε ο Δήμος μας με την έμπρακτη βοήθεια της Περιφέρειας, την Ένωση Εστιατόρων, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, την Λέσχη Αρχιμαγείρων, παραγωγούς του Δήμου μας και την ΠΟΣΠΛΑ, αναδεικνύει και βάζει τον Μαραθώνα πλέον στη θέση που του αξίζει. Ο Δήμος μας θα σταθεί αρωγός στους επαγγελματίες και θα είναι πρωτοπόρος σε εκδηλώσεις για την ανάδειξη των επαγγελματιών του.»

Υπεύθυνος της εκδήλωσης ήταν ο Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας, Πολιτισμού & Πολιτικής Προστασίας  κ. Ευάγγελος Κυπαρίσσης ο οποίος ανέφερε στην ομιλία του: «Ο κύριος στόχος μας η στήριξη της τοπικής ανάπτυξης και της επιχειρηματικής δράσης των τοπικών μας παραγωγών , καθώς και η προώθηση των αγροτικών και παραδοσιακών προϊόντων. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορηγούς και όλους όσους συνέβαλαν και υποστήριξαν έμπρακτα την υλοποίηση αυτής της εκδήλωσης». 

Ιδιαίτερη στιγμή ήταν η απονομή τιμητικής πλακέτας σε δύο άξιους συνδημότες μας, παλιούς  αγρότες, τον κ. Θοδωρή Ελευθερίου από τους πρώτους Προέδρους του Αγροτικού Συλλόγου Μαραθώνα και επί σειρά ετών Δημοτικό Σύμβουλο και τον κ. Λευτέρη Μαυρίκο από τους παλαιότερους αγρότες της Νέας Μάκρης που μετέτρεψαν την Ξυλοκέριζα σε εύφορη γη. 

Την εκδήλωση συντόνισαν ο γνωστός δημοσιογράφος κ. Νίκος Υποφάντης μαζί με την συνεργάτιδά του κα. Νεφέλη Ράντου.

Παρευρέθηκαν οι Βουλευτές κ.κ. Γιώργος Βλάχος, Βασίλης Οικονόμου, Πάνος Σκουρολιάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Νίκος Πέππας, ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Στάμος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Νίκος Καραγιάννης, Στέλιος Γεραμάνης, Βασίλης Αλικιώτης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΜΑ κ Μανώλης Γεωργάτος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μαραθώνα κ. Κώστας Λάσκος, ο Τοπικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Δήμου Μαραθώνος κ. Γιάννης Σωτηρίου, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων & Συναφών Αττικής κ. Γιάννης Δαβερώνης, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος κ. Τάσος Πρωτοψάλτης, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΛΑ κ. Δημήτρης Μουλιάτος, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ.κ Λάζαρος Καραούλης και Γιάννης Σμέρος, ο κ. Νίκος Παπαργύρης μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΜΑ και ο κ. Δημήτρης Αγγελής μέλος του ΔΣ της ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ και Αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ, οι Πρόεδροι των Συλλόγων κα. Γεωργία Κυπαρίσση («Τύμβος»), κα.  Βασιλεία Μπερτόλη (« Σύλλογος Γυναικών Γραμματικού»), κ. Βλάσσης Καραβασίλης («Σύλλογος Τελμησσός»), κα. Όλια Ασπρίδου («Αθλητικός Όμιλος ΑμεΑ Μαραθώνα») κ.α  

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ – Περιφέρεια Αττικής

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ – Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών 

ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΚΑΛΑΘΙΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ

 1. ΜΕΛΙΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΣΑΚΑΡΙΚΟΥ»
 2. ΜΕΛΙΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΦΑΡΜΑ ΒΟΘΩΝΟΣ», ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΞΗΣ
 3. ΜΕΛΙΣΟΚΟΜΕΙΑ «ΑΠΟΣΠΟΡΗ»
 4. «ΧΑΛΒΑΔΟΠΟΙΙΑ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ», ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΧΑΤΖΗΓΑΒΡΗΗΛ
 5. «ΜΕΛΙΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ», ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΡΑΙΚΟΥ
 6. ΠΡΟΙOΝΤΑ ΜΕΛΙΟΥ «ΓΑΙΔΑΡΑΚΟΣ», ΜΙΧΑΛΗΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ
 7. ΚΤΗΜΑ «ΤΟΥΡΘΙ» ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΣΤΑΣΗ
 8. «ΔΑΦΝΗ» ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΚΟΥΛΑΣ
 9. «ΑΡΑΩ», ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ ΜΠΟΥΛΕΚΟΥ
 10. «ΙΔΑΙΟΝ ΝΕΚΤΑΡ», ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Σαβράμης

Τσοπάνης – κύριος Θάνος Καραγιώργος

AMERICAN WAFFLE – κύριος Σταύρος Μωραΐτης  

LA PLAYA 

Coca Cola 3E

Αθηναϊκή ζυθοποιία 

Kayak

Exes

 

 ΝΙΚΗΤΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – BLACK BOX – ΨΑΡΙ

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ – ΜΠΟΥΡΤΣΟΥΚΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ  – ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ ΑΣΤΕΡΙΑ

ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ – ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ 

ΕΠΑΙΝΟΣ -ΚΟΥΜΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – BLACK BOX – ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ – ΜΠΑΡΜΠΑ ΔΩΡΑ

ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ- ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΩ

ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ – ΑΝΔΡΙΑΝΝΗ ΚΟΛΤΣΑΚΗ

ΕΠΑΙΝΟΣ-ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ ΒΙΚΥ, ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗ ΛΕΝΑ, ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΝΟΣ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – ΓΛΥΚΟ – ΤΟΥΡΤΑ

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ – ΚΑΡΚΑΜΠΙΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ – ΚΟΥΡΕΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ – ΚΑΣΣΩΡΗΣ ΣΠΥΡΟΣ 

ΕΠΑΙΝΟΣ- ΜΑΡΙΝΗ ΑΛΕΚΑ, ΣΒΕΡΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΜΑΓΚΛΑΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ, ΠΑΙΖΑ ΜΑΙΡΗ

Μοιραστείτε το
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •