Ξεκίνησε η επιχείρηση «Δρυάδες» για την αντιπυρική θωράκιση του Δήμου μας

websupport Δελτία τύπου, Καθαριότητα, Πολιτική Προστασία 2 Σχόλια

Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 14 Ιουνίου, σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η τεράστια Επιχείρηση «Δρυάδες» που αφορά στον ολοκληρωμένο καθαρισμό όλων των περιοχών μας από άκρη σε άκρη και στην απομάκρυνση της εύφλεκτης ύλης που ευνοεί την εκδήλωση πυρκαγιάς. 

Ο Δήμος Μαραθώνος συγκαταλέγεται στους 11 Δήμους της Αττικής οι οποίοι παρουσιάζουν ιδιαίτερη επικινδυνότητα και η ανάγκη για παρεμβάσεις καλύτερης δυνατής αντιπυρικής θωράκισης ήταν επιβεβλημένη.

Η επιχείρηση ξεκίνησε από την Αγία Μαρίνα και το πευκοδάσος του Σχινιά και συνεχίζεται και στις υπόλοιπες περιοχές μας. 

«Η πρόληψη είναι η καλύτερη άμυνα. Οφείλουμε να προστατεύουμε το περιβάλλον με κάθε τρόπο και να δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας για όλους» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχόλια 2

  1. Καλημέρα σας θέλω να σας ενημερώσω για ένα θέμα το οποίο το γνωρίζετε για φωτιά από στύλο της ΔΕΗ πού βρίσκεται εντός του κτήματος και για δεύτερη για δεύτερη φορά ξανά πήραμε φωτιά στις 18/6 2021 πέρασε ακριβώς ένας χρόνος από την πρώτη φωτιά και ακόμα δεν έχει βρεθεί από τις υπηρεσίες ΔΕΔΔΗΕ και Δήμου πώς ξεκίνησε αυτή η φωτιά με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε πάλι έχω ενημερώσει πολλές φορές στην Πυροσβεστική οπως και εσάς καθώς επίσης και το συνήγορο του πολίτη περιμένω μία απάντηση σας ευχαριστώ.

  2. Καλημέρα, πρέπει επειγόντως να καθαριστεί κτήμα πολλών στρεμμάτων με πυκνή βλάστηση που βρίσκεται στην 4η Πολεοδομική Ενότητα της Νέας Μάκρης , έχει πρόσοψη στον δρόμο προς το μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ και καταλήγει στην οδό Βυζαντίου , το οποίο ποτέ δεν έχει περιφραχτεί και καθαριστεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *