Οδηγίες και συμβουλές για την απόρριψη υπολειμμάτων τροφών (βιοαποβλήτων) στον καφέ κάδο

websupport Ανακύκλωση, Δελτία τύπου

Στον καφέ κάδο απορρίπτουμε:

  • Φρούτα και λαχανικά (με τις φλούδες και τα κοτσάνια τους)
  • Υπολείμματα μαγειρεμένων τροφών (και τα κόκκαλα)
  • Ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι και όσπρια
  • Υπολείμματα καφέ και τσάι (και τα φίλτρα τους)
  • Γαλακτοκομικά όπως τυρί, κρέμες και γιαούρτι
  • Τσόφλια αυγών
  • Λίγα φύλλα

ΔΕΝ απορρίπτουμε:

  • Νωπά κρέατα και ψάρια
  • Μαγειρικά λάδια
  • Λίπη
  • Συσκευασίες κάθε είδους (μεταλλικές, πλαστικές, χάρτινες κ.α.)
  • Κλαδέματα κήπων (ακολουθήστε τη διαδικασία που προβλέπει ο Δήμος)
  • Κάψουλες καφέ
  • Ξύλινα αντικείμενα και πριονίδι
  • Στάχτη
  • Αποτσίγαρα
  • Ακαθαρσίες κατοικιδίων

Χρήσιμες συμβουλές:

  • Αφήνουμε τα υγρά υπολείμματα να στραγγίξουν πριν τα απορρίψουμε στον κάδο ή τα τυλίγουμε σε εφημερίδα/ χαρτί.
  • Απορρίπτουμε τα υπολείμματα τροφών  είτε σε σακούλες (βιοαποδομήσιμες/ κομποστοποιήσιμες ή χάρτινες μαναβικής), είτε χύμα
  • Αποφεύγουμε τη χρήση πλαστικής σακούλας
Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •