Ολοκληρώθηκε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μοντέρνου Πένταθλου στο Δήμο Μαραθώνος

websupport Αθλητισμός, Δελτία τύπου

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό πραγματοποιήθηκε η διεξαγωγή του φετινού Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μοντέρνου Πεντάθλου Laser Run, Biathle, Triathle στον πανέμορφο χώρο των εγκαταστάσεων της επιχείρησης «Γαλάζια Ακτή», υπό την αιγίδα του Δήμου Μαραθώνος και του Γραφείου Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Οι αγώνες ξεκίνησαν την Τετάρτη 5/10/2022 και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 9/10/2023 με την τελετή λήξης και τις απονομές των νικητών.

Τη διοργάνωση τίμησαν με την συμμετοχή τους 400 αθλητές από 15 χώρες οι οποίοι έδωσαν ραντεβού για την επόμενη χρονιά και πλήθος κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φετινή ήταν η μεγαλύτερη διοργάνωση στο άθλημα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και είναι ιδιαίτερα τιμητική η επιλογή του Δήμου Μαραθώνος από την Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πένταθλου για την διεξαγωγή της.   

Κατά την διάρκεια των αγώνων και της τελετής λήξης, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας ο οποίος μαζί με την Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πένταθλου Ντόρα Πάλλη, έκανε και τις απονομές στους νικητές ενώ την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Νίκος Πέππας.

Επίσης οι Αντιδήμαρχοι Αθλητισμού & Τουρισμού Νίκος Καραγιάννης (στη φωτογραφία με την παγκόσμιας εμβέλειας σοπράνο Αναστασία Ζαννή), Επιχειρηματικότητας, Πολιτικής Προστασίας & Πολιτισμού Ευάγγελος Κυπαρίσσης, Περιβάλλοντος & Καθημερινότητας Χρήστος Στάμος, πυρόπληκτων περιοχών & Ναυταθλητισμού Κώστας Μπούφης, η υπεύθυνη του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου Ειρήνη Σπανού κ.α.

Ο Δήμος Μαραθώνος ευχαριστεί θερμά για την φιλοξενία την επιχείρηση «Γαλάζια Ακτή» και τον υπεύθυνο των εγκαταστάσεών της Δημήτρη Ξυλά.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •