Ο Δήμος Μαραθώνος παρέλαβε τα 150 ελαιόδενδρα για την δενδροφύτευση στην πλατεία Εφημεριδοπωλών το Σάββατο 16/4

websupport Δελτία τύπου, Υπηρεσία Πρασίνου

Τις πρώτες 150 ελιέςχορηγία από το φυτώριο Hellenic Plants μέσω του ΕΚΠΑ, παρέλαβε από το Ξυλόκαστρο σήμερα Τρίτη 12 Απριλίου ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Βασίλης Τσακιργιάννης για την δενδροφύτευση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Απριλίου στην πλατεία Εφημεριδοπωλών στις 11.00.

Υπενθυμίζουμε ότι όλοι οι δημότες και οι κάτοικοι του Δήμου Μαραθώνος μπορούν να συμμετέχουν στην υλοποίηση της τόσο σημαντικής αυτής περιβαλλοντικής δράσης.

Επισημαίνουμε ότι είναι επιθυμητό όσοι από τους συμμετέχοντες διαθέτουν, να φέρουν μαζί τους και εργαλεία κηπουρικής, ενώ εκτός από την φύτευση, όλοι θα έχουν την δυνατότητα να «υιοθετήσουν» ένα ή περισσότερα δένδρα και να αναλάβουν την φροντίδα τους. Τα δένδρα θα είναι αριθμημένα και όσοι προχωρήσουν σε υιοθεσία θα παραλάβουν και την σχετική βεβαίωση υιοθεσίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο prasino@marathon.gr όπου θα μας γνωστοποιούν τα στοιχεία τους.

Η δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της συμμετοχής για πρώτη φορά του Δήμου Μαραθώνος, μέσω των ενεργειών του Αντιδημάρχου Πρασίνου κ. Βασίλη Τσακιργιάννη, στην διεθνή περιβαλλοντική πρωτοβουλία δενδροφύτευσης με τίτλο «75UN – 75 Trees UNAI SDG7», σε συνεργασία με το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και της ενεργής συμβολής μας στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Το σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Μαραθώνος κ. Στέργιου Τσίρκα και του Διευθυντή και Καθηγητή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου κ. Δημήτρη Μαυράκη, το οποίο και εγκρίθηκε από το ΔΣ.

Στο προσεχές χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν δενδροφυτεύσεις και σε άλλες περιοχές του Δήμου μας όπου εκτός από τις 150 ελιές, θα φυτευθούν  ακόμη 200 δένδρα της ελληνικής γης, χορηγία του Πράσινου Ταμείου.

Φυτεύοντας και «υιοθετώντας» ένα δένδρο δίνουμε μια ανάσα ζωής στον τόπο μας.

Ας συμμετέχουμε όλοι στην τόσο σημαντική αυτή περιβαλλοντική δράση.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •