Ο Δήμος Μαραθώνος στη 3η Συνάντηση της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δενδροφυτεύσεων «75UN–75 Trees UNAI SDG7» στο Μπουραζάνι

websupport Δελτία τύπου, Υπηρεσία Πρασίνου

Ο Δήμος Μαραθώνος συμμετείχε για ακόμη μια χρονιά, με εκπρόσωπο τον Δημοτικό Σύμβουλο Πρασίνου & Περιβάλλοντος Βασίλη Τσακιργιάνη, στην 3η Συνάντηση της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δενδροφυτεύσεων  «International Tree Planting Initiative 75UN – 75 Trees UNAI SDG7» που πραγματοποιήθηκε στο ακριτικό Μπουραζάνι του Δήμου Κόνιτσας το διάστημα 16-19 Νοεμβρίου, σε διοργάνωση του Κέντρου Ενεργειακής Πολιτικής & Ανάπτυξης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με την ιδιότητα του παγκόσμιου κόμβου για τον 7ο Στόχο της Βιώσιμης Ανάπτυξης της Ακαδημαϊκής Πρωτοβουλίας του ΟΗΕ και συνδιοργανωτές και χορηγούς την ΚΕΔΕ, τον Δήμο Κόνιτσας και το Πράσινο Ταμείο.

Ο Διευθυντής του Κέντρου Ενεργειακής Πολιτικής & Ανάπτυξης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Coordinator of BSEC–GEN και UNA Hub SDG7, καθηγητής Δημήτρης Μαυράκης,  έδωσε συγχαρητήρια στον Δήμο Μαραθώνος, καθώς είναι ο 2ος Δήμος σε δενδροφυτεύσεις μετά τον Δήμο Ιωαννιτών, μεταξύ των 23 Δήμων που συμμετέχουν και τον πρόβαλε ως παράδειγμα προς μίμηση για την τακτική της υιοθεσίας των δένδρων από τους μαθητές των σχολείων μας.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Πρασίνου & Περιβάλλοντος Βασίλης Τσακιργιάννης στο πλαίσιο της ανάδειξης καλών πρακτικών, αναφέρθηκε στις δενδροφυτεύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται στα σχολεία και στους κοινόχρηστους χώρους μας.

Επιπλέον, εξασφάλισε ακόμη 40 ακόμη δένδρα (20 ελιές και 20 χαρουπιές) τα οποία θα διατεθούν για φύτευση στο 2ο Γυμνάσιο Νέου Βουτζά, κατόπιν αιτήματός του σχολείου.

Συμμετείχαν επίσης η ερευνήτρια του Κέντρου Ενεργειακής Πολιτικής & Ανάπτυξης και συντονίστρια του «International Tree Planting Initiative» Δρ. Πόπη Κονιδάρη, εκπρόσωποι του Πράσινου Ταμείου, του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, της ΚΕΔΕ, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, στελέχη των Δήμων Κόνιτσας, Ηρακλείου Αττικής, Λοκρών, της εταιρείας «Mobics» και του Περιβαλλοντικού Πάρκου «Μπουραζάνι», του Πολυτεχνείου Τιράνων, Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι των Δήμων Αργυροκάστρου, Κλεισούρας και Πρεμετής.

Συζητήθηκαν θέματα όπως η αναδάσωση, η πυρανίχνευση δασικών πυρκαγιών, η βιώσιμη οικονομική εκμετάλλευση δασών στην προοπτική έκδοσης και εμπορίας πιστοποιητικών δέσμευσης CO2 κ.α.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •