Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης παρέδωσε τα αθλητικά του κειμήλια στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου

websupport Αθλητισμός, Δελτία τύπου

Με μεγάλο ενθουσιασμό μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Μαραθώνα υποδέχτηκαν σήμερα Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου το νικητή του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Χαράλαμπο Πιτσώλη λίγες μόνο μέρες μετά τη νίκη του, ο οποίος φανερά συγκινημένος, παρέδωσε για μόνιμη έκθεση στο Μουσείο το μετάλλιο, την αθλητική στολή και τα παπούτσια της χρυσής του διαδρομής.

Τον καλωσόρισαν εκ μέρους του Δημάρχου Μαραθώνος Στέργιου Τσίρκα οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Καραγιάννης και Κώστας Μπούφης οι οποίοι του απένειμαν τιμητική πλακέτα.

Στον χαιρετισμό του o Χαράλαμπος Πιτσώλης ευχαρίστησε τον Δήμο Μαραθώνος και το Μουσείο για την πρόσκληση, τονίζοντας ότι σε αυτό τον χώρο βρίσκεται συγκεντρωμένη όλη η ιστορία του Μαραθωνίου Δρόμου, ενώ έδωσε το μήνυμα στους μαθητές να αγαπούν τον αθλητισμό, να πιστεύουν στις δυνατότητές τους και να μην παρατούν.

Συγκινητικός ήταν και ο χαιρετισμός του γηραιότερου αθλητή του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Στέλιου Πρασσά που απευθυνόμενος στους νέους τόνισε ότι «Η άθληση είναι υγεία. Η ίδια η ζωή είναι αγώνας δρόμου και δεν πρέπει να τα εγκαταλείπουμε στην μέση της διαδρομής μας.»

Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του συλλόγου Τελμησσός Βλάσης Καραβασίλης, ο οποίος απένειμε και τιμητική πλακέτα στον Χαράλαμπο Πιτσώλη, ο Δημήτρης Κυριακίδης, γιος του αείμνηστου Στέλιου Κυριακίδη, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ανατ. Αττικής Θανάσης Αλμπάνης, εκπρόσωποι του συλλόγου καθηγητών Γυμνασίου και Λυκείου Μαραθώνα κ.α.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •