Πραγματοποιήθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις για τα θύματα της καταστροφικής πυρκαγιάς

websupport Δελτία τύπου

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε  την Παρασκευή 23 Ιουλίου στις 18.00μμ στο Μνημείο των Θυμάτων στον Νέο Βουτζά επιμνημόσυνη δέηση, στην μνήμη των 102 θυμάτων  3 χρόνια μετά την φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου του 2018.

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας  και Αντιδήμαρχοι της Δημοτικής Αρχής, ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας και την Περιφέρεια ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Νίκος Πέππας.

Πλήθος κόσμου με δάκρυα στα μάτια πήγε να αφήσει ένα λουλούδι στο Μνημείο ως φόρο τιμής στους συνανθρώπους μας που έχασαν τόσο άδικα και βίαια την ζωή τους. Ανάμεσά τους, κάτοικοι από όλες τις  πληγείσες περιοχές, και εκπρόσωποι των Συλλόγων και των Φορέων. 

Στην συνέχεια, όλοι μαζί ακολούθησαν τον «δρόμο της φωτιάς» όπως συμβολικά ονομάστηκε η διαδρομή λόγω της πορείας της φωτιάς και  συναντήθηκαν στο λιμανάκι του Ματιού, στον ΝΑΟΜΑ (Ναυτικός Αθλητικός όμιλος Μάτι Αττικής).

Στο σημείο πραγματοποιήθηκε προσκλητήριο των 102+ νεκρών και ακολούθησε μουσικό αφιέρωμα μνήμης από τον δικό μας νεαρό καλλιτέχνη και συντοπίτη, Στέλιο Κερασίδη που έπαιξε στο πιάνο τα μουσικά του κομμάτια για να δώσει το δικό του μήνυμα αναγέννησης. 

Παρών στην εκδήλωση και ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής κ. Βασίλης Οικονόμου.

Οι επετειακές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την τελευταία μουσική εκδήλωση στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Βουτζά το Σάββατο 24 Ιουλίου, όπου παρευρέθηκε και ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής ΚΚΕ κ. Γιάννης Γκιόκας.

Στο μυαλό όλων υπήρχε και υπάρχει 3 χρόνια τώρα, ένα «γιατί». Οφείλουμε να μην τους ξεχάσουμε ποτέ και προσδοκούμε από την δικαιοσύνη να αποδώσει δικαίωση.

Πηγή: Rafina Pikermi News
Πηγή: Rafina Pikermi News
Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •