Πραγματοποιήθηκε η δενδροφύτευση στην Αμπελούπολη

websupport Δελτία τύπου

Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση στην δασική παραλιακή περιοχή της Αμπελούπολης, η οποία είχε πληγεί από την φωτιά της 23ης Ιουλίου του 2018.

300 θαμνοειδή και δενδρύλλια χορηγία του Δασικού Φυτωρίου Αμυγδαλέζας φυτεύτηκαν στον περιφραγμένο χώρο του μπάσκετ και της παιδικής χαράς του οικισμού με στόχο τον καλλωπισμό των δύο αυτών χώρων και την μελλοντική προστασία τους από τους ισχυρούς ανέμους και την αλμύρα της θάλασσας.

Η περιβαλλοντική πρωτοβουλία στην οποία είχε ενεργή συμμετοχή ο Δήμος Μαραθώνος και οι Αντιδήμαρχοι Πρασίνου και Πυρόπληκτων περιοχών Βασίλης Τσακιργιάννης και Κώστας Μπούφης, οργανώθηκε και συντονίστηκε από την εθελοντική ομάδα του We Love Marathon, με ιδρύτρια την Σόνια Γεροδήμου και την εθελόντρια Έλλη Κουσούλη με την ένθερμη πάντα συμμετοχή των μελών της ομάδας του welovemarathon.gr, την Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής και ειδικότερα την Αναπληρώτρια Διευθύντρια και δασολόγο κα. Ιωάννα Βέρδη, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αμπελούπολης κ. Δημήτρη Μανωλακάκη, την υποστήριξη των χορηγών (Ramada Hotel, Φαρμακείο Φραγκάκης, Αλουμίνια Θωμαίδης, View Creative, Gryllis Water Lillies και Χαλβάς Μαραθώνα – Χατζηγαβριήλ) και βέβαια τους εθελοντές που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να ομορφύνουν κι άλλο την περιοχή.

Παρόντες, ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Βασίλης Τσακυργιάννης, ο Αντιδήμαρχος πυρόπληκτων περιοχών Κώστας Μπούφης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Συνοχής και Δικτύων Βαγγέλης Σωτηρίου.

Τη σχετική μελέτη με την επιλογή των θαμνοειδών και των δενδρυλλίων, έκανε η γεωπόνος και εθελόντρια του WLM Κασσάνδρα Κουσούλη με την κα. Ιωάννα Βέρδη, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Αναδασώσεων Αττικής και επιλέχθηκαν 14 διαφορετικά είδη φυτών κατάλληλα για την περιοχή.

Η τελική διαδικασία της δενδροφύτευσης ξεκίνησε στις 8:00 το πρωί της Κυριακής και τελείωσε στις 16:00 το απόγευμα όπου έφυγαν και οι τελευταίοι εθελοντές με ένα αίσθημα ικανοποίησης και χαράς.

Να τονίσουμε ότι η δενδροφύτευση ήταν προγραμματισμένη να γίνει στο Μάτι όμως λόγω των αντιδράσεων κάποιων φορέων της περιοχής τελικά πραγματοποιήθηκε στην Αμπελούπολη.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τους φωτογράφους Στέλιο Μανταλέρο και Χρήστο Μαλέτσικα.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •