Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου για τον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο

websupport Δελτία τύπου

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27/9 στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας η επίσημη παρουσίαση και συνέντευξη τύπου για τον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο που θα διεξαχθεί στις 12-13 Νοεμβρίου και είναι αφιερωμένος στον Βαλκανιονίκη και ειρηνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη.

Ομιλητές ήταν η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας, η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ)  Νίκη Αραμπατζή, ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Δημήτρης Φραγκάκης, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής  (ΕΟΕ) Στέλιος Αγγελούδης και ο Chief Marketing Οfficer του ΟΠΑΠ Γιάννης Ρόκκας.

Η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό της: «Από την επομένη του Μαραθωνίου του 2021 ξεκινήσαμε την προετοιμασία για τον φετινό Μαραθώνιο σε αγαστή και παραγωγική συνεργασία με τον συνδιοργανωτή, την Περιφέρεια και πάντα σε αρμονική συνεργασία πρωτίστως με την Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων που μας παραχωρεί αυτό το παγκόσμιο κόσμημα του Παναθηναϊκού Σταδίου , τον Δήμο Μαραθώνα και την πολύτιμη βοήθεια των υπολοίπων Δήμων της Μαραθώνιας Διαδρομής»,  ενώ ανέφερε ότι φέτος συμμετέχουν 45.000 δρομείς από πάνω από 112 χώρες  και από όλη την Ελλάδα, από τους οποίους οι  9.000  από το εξωτερικό αλλά και τις συνεργασίες του  ΣΕΓΑΣ με φορείς για την καλύτερη διεξαγωγή του αγώνα.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι  «Η συμβολή αυτής της κορυφαίας διοργάνωσης στην τουριστική προβολή της Αττικής είναι δεδομένη καθώς την καθιστά αθλητικό  και πολιτιστικό προορισμό σε χρονική περίοδο που ο τουρισμός αποτελεί κινητήρια δύναμη για την ίδια τη χώρα και για την Αττική μας.»

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας ανέφερε στον χαιρετισμό του: «Ο Δήμος μας είναι πανέτοιμος να υποδεχθεί τον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, το κορυφαίο αθλητικό αυτό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας και ακτινοβολίας, που κάνει τον ιστορικό μας Δήμο σημείο αναφοράς σε όλο τον κόσμο. Φέτος, μετά από τα δυο χρόνια πανδημίας, θα υποδεχτούμε πολύ περισσότερο κόσμο και είμαι σίγουρος πως με τη φετινή μας δουλειά, του χρόνου θα έρθει ακόμα περισσότερος.

Ο Μαραθώνας όπως γνωρίζετε, είναι παγκοσμίως γνωστός και απόλυτα συνυφασμένος με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Αυτό μας δίνει μια ευκαιρία για τους χιλιάδες επισκέπτες που έρχονται και με όλες τις διευκολύνσεις,  με τα μέσα μαζικής μεταφοράς να γνωρίσουν και τις ομορφιές του Μαραθώνα. Φέτος με όλες τις πρωτοβουλίες της Προέδρου και του ΣΕΓΑΣ  πιστεύω ότι θα μπορέσουν να δουν τα αρχαιολογικά μας μνημεία, τη Λίμνη του Μαραθώνα, το Εθνικό Πάρκο Σχινιά και το Μουσείο του Μαραθωνίου Δρόμου, το μοναδικό που υπάρχει στην Ελλάδα.

Ξεκινάμε λοιπόν με την Τελετή της Αφής της φλόγας μια μέρα νωρίτερα, για πρώτη φορά θα συμμετέχουν και σχολεία του Δήμου μας θέλοντας έτσι κι εμείς να την μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας και να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή. Την Κυριακή, έχουμε ετοιμάσει σε όλη τη διαδρομή  που είναι στο Δήμο μας, περίπου 16 χλμ., να έχουμε διάφορα events με όλους τους συλλόγους. Θα είναι ένα ωραίο πανηγύρι και θα είμαστε όλοι εκεί να ενθαρρύνουμε όλους τους συμμετέχοντες.

Ως Δήμος είχαμε δεσμευθεί από πέρυσι και πρόπερσι για να διευκολύνουμε τους αθλητές και προχωρήσαμε σε κάποια έργα που βελτίωσαν την Αφετηρία. Φτιάξαμε έναν περιφερειακό δρόμο που είναι σε χωματουργικό στάδιο αλλά πιστεύω πως θα διευκολύνει τα μέγιστα στην ασφαλή προσέλευση των αθλητών. Ένα επιπλέον  που πετύχαμε είναι ότι ξεκαθαρίσαμε μια ασάφεια που υπήρχε ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Αφετηρίας με το Υπουργείο Οικονομικών, καταφέραμε και πλέον και η χρήση να είναι στον Δήμο μας. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε πλέον να  προχωρήσουμε σε μελέτες και εδώ θα ζητήσω και τη βοήθεια του Περιφερειάρχη και της Πολιτείας, να αναπλάσουμε όλο αυτό τον ιστορικό χώρο της Αφετηρίας.

Παράλληλα, κατά το μήκος της διαδρομής και ιδιαίτερα στη Νέα Μάκρη, όπου μαζεύεται ο περισσότερος κόσμος, προχωρήσαμε στην αισθητική αναβάθμιση της Μαραθώνιας Διαδρομής, με υπογειοποίηση του εναέριου δικτύου ηλεκτροδότησης και το όνειρό μας είναι να γίνει αυτό και σε όλη την διαδρομή.

Ολοκληρώνοντας θέλω να ευχαριστήσω τον ΣΕΓΑΣ, την Περιφέρεια και ιδιαιτέρως όλους τους εθελοντές που συμμετέχουν, όλα τα σώματα ασφαλείας, το ΕΚΑΒ και όλα όσα ανέφερε η κυρία Πρόεδρος. Καλή επιτυχία να έχουμε φέτος».

Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Πέππας, η πρώην Υπουργός Φάνη Πάλλη – Πετραλία, εκπρόσωποι του ΣΕΓΑΣ, των σωμάτων ασφαλείας, ο Πρόεδρος της AIMS Πάκο Μποράο, η Μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Τουρισμού Δήμου Μαραθώνος Νίκος Καραγιάννης, ο υπεύθυνος του Γραφείου Αθλητισμού Δήμου Μαραθώνος Γιάννης Παπαβασιλείου, η υπεύθυνη της Τελετής Έναρξης Αρετή Ιγνατίου κ.α.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •