Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου για τον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο

websupport Αθλητισμός, Δελτία τύπου

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Χίλτον η συνέντευξη Τύπου για τον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο που φέτος επιστρέφει στις 13-14 Νοεμβρίου μετά από ένα χρόνο απουσίας λόγω της πανδημίας, είναι αφιερωμένος στον ειρηνιστή και Βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη ενώ τελείται υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας κας. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Παρόντες στην συνέντευξη ήταν η Προέδρος  τoυ ΣΕΓΑΣ κα. Σοφία Σακοράφα, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος  κ. Γιώργος Αμυράς, ο Γενικός  Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γιώργος Μαυρωτάς, ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας, η Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ κα. Νίκη Αραμπατζή και ο Διευθυντής Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του ΟΠΑΠ κ. Γιάννης Ρόκκας.

«Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος δεν αποτελεί απλώς ένα αθλητικό γεγονός, αλλά έναν αγώνα που ενώνει την κρατική με την ιδιωτική πρωτοβουλία, φορείς, αθλητές, εθελοντές, αλλά και την ιστορία της χώρας μας με τις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι. Χιλιάδες δρομείς μεταφέρουν εικόνες του αγώνα και προβάλλουν τα ιστορικά στοιχεία σε όλο τον κόσμο» δήλωσε η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κα. Σοφία Σακοράφα ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τον Δήμο Μαραθώνος για την άψογη συνεργασία και όλους τους συντελεστές.

«Ο Μαραθώνιος της Αθήνας αποτελεί μια κορυφαία αθλητική διοργάνωση, που συμβάλλει στην προβολή της χώρας μας διεθνώς. Η ενίσχυση της υπεραξίας του brand name της Αττικής, που αποτελεί κεντρικό πυλώνα της δικής μας πολιτικής, μας ωθεί να στηρίξουμε έναν τόσο εμβληματικό αγώνα», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης.

«Όπου κι αν πεις την λέξη Μαραθώνας την γνωρίζουν γιατί αποτελεί παγκόσμια λέξη», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γιώργος Μαυρωτάς ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου λέγοντας πως πρέπει όλοι να το επισκεφθούν καθώς περιέχει πολλά ενδιαφέροντα εκθέματα αθλητών που αξίζουν της προσοχής μας.

«Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση υποδεχόμαστε φέτος τον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, αφού λόγω της πανδημίας δεν έγινε πέρυσι. Είναι το κορυφαίο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας για τον τόπο μας, τον ιστορικό Μαραθώνα, όπου θα πραγματοποιηθούν η Τελετή Αφής της Φλόγας του Μαραθωνίου Δρόμου και η εκκίνηση. 

Θα είμαστε καθόλα έτοιμοι και ανυπομονούμε να υποδεχθούμε τους αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό που με τη σωματική και ψυχική αντοχή τους, συμβάλλουν ώστε να μεταδώσουμε μαζί σε όλο τον κόσμο το μήνυμα του ευ αγωνίζεσθαι, της ενότητας και της ειρήνης των λαών, αφού ο Μαραθώνιος είναι αφιερωμένος στον Βαλκανιονίκη και ειρηνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη. 

Αξίες διαχρονικές που ενώνουν ανθρώπους από κάθε γωνιά της γης και μεταλαμπαδεύονται από γενιά σε γενιά μέσω του Αυθεντικού Μαραθωνίου. Ούτε η πανδημία και οι αλλαγές που έφερε σε ολόκληρο τον πλανήτη τα 2 τελευταία χρόνια δεν κατάφεραν να κλονίσουν την αγάπη των Μαραθωνοδρόμων για τον θεσμό και η θέλησή τους να έρθουν στον τόπο μας και να τρέξουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο ακόμα κι αν ζουν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό που διαρκώς παίρνουμε μηνύματα ότι όνειρο όλων των αθλητών μεγάλων αποστάσεων είναι να τρέξουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Κάτι που αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για το Μαραθώνα αλλά και την Ελλάδα παγκοσμίως.

Όσον αφορά στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου θέλω να ευχαριστήσω τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γιώργο Μαυρωτά για τα καλά του λόγια για το Μουσείο που εμπλουτίζεται διαρκώς με εκθέματα από παγκόσμιους και εγχώριους αθλητές και αξίζει να το επισκεφθείτε. 

 Χαίρομαι ιδιαίτερα που για μια ακόμη φορά ο Δήμος Μαραθώνος θα συμπράξει με τον ΣΕΓΑΣ, την Πρόεδρο κα. Σακοράφα, έμπειρη και γέννημα θρέμμα αθλήτρια, τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη που είναι πάντα δίπλα μας και το Υπουργείο και όλοι μαζί θα συντελέσουν για να έχουμε έναν καταπληκτικό Μαραθώνιο και φέτος», ήταν τα λόγια του Δημάρχου Μαραθώνος κ. Στέργιου Τσίρκα.

Σε ερώτηση του συντοπίτη μας κ. Ηρακλή Αθανασόπουλου ο οποίος μετά την συνέντευξη τύπου εξέφρασε στο πάνελ το αίτημα να υπάρχει επιπλέον πεζοδρομημένη λωρίδα επί της Λεωφ. Μαραθώνος παράλληλα με την Μαραθώνια Διαδρομή, τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Μαραθώνος αναφέροντας ότι η κατασκευή της επιπλέον λωρίδας με ειδικό υλικό κατάλληλο για δρομείς επί της Λεωφ. Μαραθώνος είναι ένα έργο που θα μπορούσε να προβλεφθεί και να υλοποιηθεί το 2004 στο πλαίσιο της συνολικής ανοικοδόμησης της Μαραθώνιας Διαδρομής, ωστόσο αυτό δεν πραγματοποιήθηκε. Παρά ταύτα όμως ο κ. Στέργιος Τσίρκας ανέφερε ότι θα γίνουν προσπάθειες σε συνεργασία και με την Περιφέρεια και με αρμόδιους φορείς για να βρεθεί λύση έστω και τώρα

Να επισημάνουμε ότι έχουμε ξεκινήσει την ανάπλαση του κέντρου και των πεζοδρομίων της Νέας Μάκρης, από όπου περνά μεγάλο τμήμα της Μαραθώνιας Διαδρομής, με την υπογειοποίηση των εναέριων καλωδίων της ΔΕΗ και την απομάκρυνση των στύλων και των διαφημιστικών πινακίδων στην συνέχεια.

Αυτό ευελπιστούμε κι έχουμε ζητήσει από την Περιφέρεια και το Υπουργείο Περιβάλλοντος να γίνει σε όλο το μήκος της Μαραθώνιας Διαδρομής των 42.195 μ.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •