Πρώτος απολογισμός επιχείρησης αποκομιδής κλαδεμάτων από την κακοκαιρία «Ελπίς»

websupport Δελτία τύπου, Καθαριότητα, Υπηρεσία Πρασίνου

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η επιχείρηση αποκομιδής του τεράστιου όγκου των κλαδιών των σπασμένων δένδρων που μας άφησε η κακοκαιρία «Ελπίς».

Από τις 31/1 που ξεκίνησε η συντονισμένη μας επιχείρηση, ο Δήμος μας απασχολεί 12 μηχανήματα και συγκεκριμένα: 3 φορτηγά οχήματα, 3 αρπάγες, 2 φορτωτές JCB, 1 BOB CAT φορτωτή, 2 κλαδοτεμαχιστές και 1 καλαθοφόρο όχημα για κλαδέματα, τα οποία χειρίζονται από Δευτέρα ως και Σάββατο 6 υπάλληλοι ανά ημέρα (17 στο σύνολο) καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια όσον αφορά στο κλάδεμα και την αποκομιδή από όλες τις περιοχές των 4 Κοινοτήτων του Δήμου μας.

Μέχρι σήμερα, μέσα σε 22 μέρες, έχουμε κλαδέψει πάνω από 300 δέντρα και έχουμε περισυλλέξει περίπου 8.500 κυβικά κλαδιών (δηλαδή περίπου 450 κυβικά ημερησίως), από τα οποία τα μισά έχουν θρυμματιστεί και έχουν μετατραπεί σε οργανικό λίπασμα που μαζί με την κομμένη ξυλείαδιατίθενται δωρεάν στους κατοίκους μας.

Συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση και υπολογίζουμε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα έχουμε περισυλλέξει όλο τον όγκο των κλαδεμάτων που υπολείπονται και προέκυψαν από την κακοκαιρία, ενώ παράλληλα περισυλλέγουμε  και όσα προκύπτουν καθημερινά από όλες τις περιοχές όλων των Κοινοτήτων μας.

Για να είναι το έργο μας αποδοτικότεροπαρακαλούμε θερμά τους κατοίκους να συνεργαστούν και να μην εναποθέτουν οπουδήποτε τα δικά τους κλαδέματα γιατί έτσι καθυστερούν την συντονισμένη  προσπάθεια για την ταχύτερη αποκατάσταση.

Μοιραστείτε το
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •